Pizza i basta!

Talijanski pizzaiolo Daniele Milone u Basta Gourmet baru peče prave napuljske pizze, a kušati možete i pagnuttiello, poznati okrugli napuljski sendvič.
Vidi originalni članak

Nije se lako probiti u gradu gdje se pizza peče gotovo na svakom uglu.

Stoga su se u Basta Gourmet baru u Varšavskoj domislili novoj strategiji. U Zagreb su doveli talijanskog pizzaiola Danielea Milonea i umjesto “balkanske” pizze (pod time ne mislimo ništa loše, no zajednički nazivnik većini pizza ovdje je deblje tijesto) ponuditi pravu napuljsku.

Hrskav ponos talijanske kuhinje ne smije imati tijesto deblje od tri milimetra i ne peče se dulje od minute i pol. Ponos je to i Baste, ali ponuda je ipak ovdje šira.

Naručiti može poznati napuljski pagnuttiello, okrugli sendvič napravljen od svježe pečenog peciva koji se puni pršutom, mozzarelom, kaparima, tunom, talijanskom breasolom (sušeni, slani narezak od govedine), povrćem i začinima.

Iz peći na drva izlaze vruće focaccie, a Basta nudi i razne salate,  bogatu selekciju sireva i suhomesnatih proizvoda poput pršuta Parma i San Daniele. Ah, da, ne smijemo zaboraviti ni veliki izbor vina najboljih domaćih vinara, a nešto je i stranih, te svježe cijeđene sokove, velik izbor rakija i desetak koktela.

Ambijent Basta Gourmet bara je ugodan. Kao i mnogi prostori danas koketira s industrijskim dizajnom koji upotpunjuje rustikalni namještaj, no ono što dominira jest njegova prostranost.

U prizemlju se nalazi bar, a restoran je na prvom katu, s velikom hladovitom terasom koja je ugodna u proljeće, a sigurno će biti vrlo privlačna u ljetnim mjesecima.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".