Partijaneri dokrajčili vrt u Preradovićevoj: Uz uništeni vrt, ostavili su boce i urin

Staklo, čaše, boce, urin, povraćotine i uništen vrt ostaci su subotnje večeri, a Martina Živković kaže: "Ne znam kako to nazvati osim, nažalost, očekivano"
Vidi originalni članak

Jedna subota kad su ukinute mjere i kad lokali rade do 4 sata... Vrt je uništen, zgnječen, ne znam kako to nazvati. Osim, nažalost, očekivano, priča Martina Živković, vlasnica slastičarnice Torte i to. Vrt u Preradovićevoj koji je pokrenuo malu "zelenu revoluciju" u Zagrebu uništili su partijaneri.

- Na drugim fotkama vidite relikvije subotnje večeri, ove su još i blaža varijanta. To nas stanare sve redovito dočeka u nedjelju ujutro i stoji tako. Staklo, čaše, boce, urin i povraćotine. Miris vam fotkama ne mogu prenijeti, sreća vaša, priča Martina koja je s Borisom Novkovićem zasadila mini-vrt u Preradovićevoj ulici.

Sjećate li se vrta u centru Zagreba nastalog nakon potresa? Netko ih je prijavio i grad traži da ga uklone
Pogledajte stanje prije sadnje vrta; reakcije se ne stišavaju i pokrenuta je nova inicijativa
Na Črnomercu posađen vrt; a njegovi autori poručili: "Ako mogu anonimne prijave, može i anonimni vrt"

On im je "donio" anonimnu prijavu, a uslijedile su burne reakcije na društvenim mrežama, ali i na zagrebačkim ulicama jer su građani nastavili sa sadnjom vrtova kao dio inicijative "Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami".

Martina se dalje pita:

- I dok ja pišem očitovanja zbog sadnje ovih par busena trave, gdje je sada komunalno redarstvo da ovo kazni?!? Okolni kafići operu ispred svojih vrata, a njihovi gosti ispišaju i ispovraćaju cijeli kvart. I količina buke također je zagađenje. Je li potrebno baš imati cijeli bend u stambenoj zgradi? Gdje su propisi za to?

- Ugostitelj sam, ali razumijem zašto ljudi mrze i ne poštuju ugostitelje... Jer nemaju ni mjere ni bontona. A oni koji bi to trebali sankcionirati, kažnjavaju sadnju cvijeća..., zaključila je Martina. 

Pogledajte što je Martina Živković rekla o vrtu prije nego što je uništen ove subote:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".