Palačinke, ali u zdravijoj varijanti! Jednom kad ih isprobate, poželjet ćete ih pripremati svaki dan

Sara Kostović stoji iza profila Healthy Corner by S, a danas nam donosi recept za palačinke s neočekivanim sastojkom - mrkvom!
Vidi originalni članak

Palačinke su jedan od onih deserata koje bismo mogli jesti svaki dan i ne bismo se žalili da su često na "jelovniku". Ako ih i sami volite, možda je vrijeme da napravite odmak od onih klasičnih i isprobate zdraviju verziju u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti. S nama ih je podijelila Sara Kostović čije recepte s profila Healthy Corner by S rado isprobavamo, a sad je red došao na palačinke s neočekivanim sastojkom - mrkvom! Cijeli recept prenosimo u nastavku. 

Sastojci

- 1 mrkva (naribana, srednje veličine)
- 1 dcl protein napitka (okus čokolada)
- 3 žlice pirovog bijelog brašna
- prašak za pecivo
- cejlonski cimet
- žlica chia sjemenki
- 1 jaje

Priprema

Mrkvu naribajte te je pjenasto umutite sa žutanjkom.

Dodajte protein napitak te sve dobro promiješajte pjenjačom. U drugoj posudi ujedinite brašno, prašak za pecivo, cimet i chia sjemenke.

Dodajte prvoj smjesi uz neprestano miješanje. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli te malo po malo dodajte smjesi, miješajući te pazeći da ne istisnete zrak.

Pecite ih na zagrijanoj tavi na malo ulja po izboru. Poslužite sa svojim najdražim sastojcima te uživajte! 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".