Ovog vikenda zasladite se ukusnom tortom od čokolade i kave; imamo odličan recept!

Ovaj klasičan desert jednostavan je za napraviti i savršen je za proljetno okupljanje
Vidi originalni članak

Vikend je savršeno vrijeme za uživanje u slatkim i ukusnim poslasticama. Ako tražite desert koji je istovremeno ukusan i jednostavan za napraviti, ne tražite dalje od torte od čokolade i kave. Ovaj klasičan desert jednostavan je za napraviti i savršen je za proljetno okupljanje, a mi vam donosimo odličan recept koji smo pronašli na stranici Zara Home.

Sastojci:

  • 5 velikih jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 170 g maslaca narezanog na kockice
  • 2 prstohvata soli
  • 1/2 žličice instant kave
  • 35 g brašna
  • 340 g tamne čokolade
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 ºC. Premažite maslacem kalup promjera 23 cm. Otopite kockice maslaca i narezanu čokoladu u mikrovalnoj pećnici 3 - 4 minute, miješajući svake minute dok ne dobije vrlo glatku teksturu.

Pustite da se ohladi pa dodajte ekstrakt vanilije, kavu, prstohvat soli i polovicu šećera (75 g). Dodajte jedan po jedan žumanjak te brašno.

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli. Kad se počnu pjeniti, postepeno dodajte ostatak šećera (75 g) i nastavite sve brže mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringu.

Dodajte 1/4 meringe u čokoladnu smjesu da se otopi, pa malo po malo dodajte ostatak, sjedinjujući smjesu.

Izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 40 minuta na 160°. Čačkalica bi trebala izaći vlažna. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim poslužite.

One znaju spojiti klasiku i trendove! Ovog proljeća prepišite ideje prijateljica koje imaju odličan smisao za modu
Uvijek oduševi modnim izborom: Vječnim je klasicima dala vlastiti stilski potpis i - zablistala!
Kako pravilno obrijati noge za dolazak toplijih dana, prema savjetima dermatologa

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".