Iva Šutić stoji iza Instagram-profila @iwaiva koji je prava riznica odličnih DIY ideja, lijepih interijera, ideja za izlete te slasnih recepata. Ususret Uskrsu, prisjetili smo se jednog recepta kojeg je s nama podijelila prije koju godinu, a bit će pravi hit na blagdanskom stolu.
Radi se o rajskoj torti, desertu za kojeg kažu da je totalno drugačiji i ukusniji od ostalih, a priprema nije jako komplicirana. Iva ih je radila s jagodama, no možete ih zamijeniti nekim drugim sezonskim voćem, poput malina i borovnica. Recept donosimo u nastavku.
Priprema kora
- pomiješati 25 dag maslaca, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer i prstohvat soli
- dodati 25 dag oštrog brašna i pola vrećice praška za pecivo
- podijeliti na četiri jednaka dijela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u kruh promjera 24 cm
- izraditi čvrsti snijeg od 4 bjelanjka, podijeliti u 4 dijela i svaki dio namazati preko tijesta na papirima za pečenje
- pomiješati 1 vrećicu badema u listićima, 2 žlice šećera u prahu i 1 žlicu cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po bjelanjku
- stavljati jednu po jednu koru na naopako okrenuti protvan u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima
Priprema kreme
- čvrsto umutiti 800 ml slatkog vrhnja
- želite li čvrstoću, možete dodati i 2 kremfiksa
- pomiješati 4 žumanjka s 10 dag šećera u prahu, može i na pari
- smjesu prohladiti i oprezno umutiti u šlag
- oprati 0,5 kg voća po želji
- složiti redom: kora - krema - voće te završiti s najljepšom korom
- ohladiti preko noći