Ovog Uskrsa isprobajte rajsku tortu, desert za kojeg kažu da je drugačiji i ukusniji od drugih

Iva Šutić s Instagram-profila @iwaiva podijelila je s nama recept za rajsku tortu koju možete isprobati ovog Uskrsa
Vidi originalni članak

Iva Šutić stoji iza Instagram-profila @iwaiva koji je prava riznica odličnih DIY ideja, lijepih interijera, ideja za izlete te slasnih recepata. Ususret Uskrsu, prisjetili smo se jednog recepta kojeg je s nama podijelila prije koju godinu, a bit će pravi hit na blagdanskom stolu. 

Radi se o rajskoj torti, desertu za kojeg kažu da je totalno drugačiji i ukusniji od ostalih, a priprema nije jako komplicirana. Iva ih je radila s jagodama, no možete ih zamijeniti nekim drugim sezonskim voćem, poput malina i borovnica. Recept donosimo u nastavku.

Priprema kora

- pomiješati 25 dag maslaca, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer i prstohvat soli

- dodati 25 dag oštrog brašna i pola vrećice praška za pecivo

- podijeliti na četiri jednaka dijela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u kruh promjera 24 cm

- izraditi čvrsti snijeg od 4 bjelanjka, podijeliti u 4 dijela i svaki dio namazati preko tijesta na papirima za pečenje

- pomiješati 1 vrećicu badema u listićima, 2 žlice šećera u prahu i 1 žlicu cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po bjelanjku

- stavljati jednu po jednu koru na naopako okrenuti protvan u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima

Priprema kreme

- čvrsto umutiti 800 ml slatkog vrhnja

- želite li čvrstoću, možete dodati i 2 kremfiksa

- pomiješati 4 žumanjka s 10 dag šećera u prahu, može i na pari

- smjesu prohladiti i oprezno umutiti u šlag

- oprati 0,5 kg voća po želji

- složiti redom: kora - krema - voće te završiti s najljepšom korom

- ohladiti preko noći

Novinarka odličnog smisla za modu isfurala traperice koje su hit već nekoliko sezona
Par u elegantnom izdanju kojem nećete pronaći manu: 'Nismo se dogovarali što obući, to je veseli proljetni štih'
Učinkoviti skincare proizvodi koji su cjenovno pristupačni, a dermatološki odobreni

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".