Ovog Uskrsa isprobajte keksiće od bijele čokolade; imamo odličan recept domaće lifestyle blogerice

Iva Šutić s Instagram-profila @iwaiva podijelila je s nama recept za ukusne keksiće koje možete isprobati ovog Uskrsa
Vidi originalni članak

Iva Šutić stoji iza Instagram-profila @iwaiva koji je prava riznica odličnih DIY ideja, lijepih interijera, ideja za izlete te slasnih recepata. Ususret Uskrsu, donosimo vam jedan recept kojeg je Iva podijelila s nama, a bit će pravi hit blagdanskog stola.

Radi se o keksićima od bijele čokolade, desertu koji je ukusan, ali i zanimljivog izgleda, a priprema nije jako komplicirana. Iva ih je radila s motivima pilića, no možete ih zamijeniti nekim drugim uskršnjim motivima, poput zečeva i pisanica. Recept donosimo u nastavku.

Sastojci za 15-20 keksića:

  • 160g glatkog brašna
  • 80g gustina
  • 1 jaje
  • 125g maslaca sobne temperature
  • 60g šećera
  • prstohvat soli
  • bijela čokolada

Priprema:

Sve brzo promiješajte rukama da se ne rastapa maslac dodatnim miješanjen, oblikujte u kuglu i stavite u frižider na 20ak minuta.

Pobrašnite površinu oštrim brašnom, razvaljajte, izdubite i pecite desetak minuta na 180 stupnjeva. Iva ih vadi prije nego krenu loviti boju.

Dok se peku, rastopite jednu bijelu čokoladu sa žlicom vrhnja za šlag, a kad se rastopi, ugasite vatru, dodajte unutra žutu jestivu boju i pustite 20ak minuta, uz povremeno miješanje, da se čokolada malo ohladi i opet počne zgušnjavati kako bi ju lakše mazali i spojili keksiće. U malo preostale čokolade dodajte kap crvene jestive boje da dobijete narančastu za kljun i noge.

Đurđu Tedeschi rijetko vidimo u Zagrebu, a sada špicom prošetala u odličnoj crnoj kombinaciji
Mlada direktorica 'isfurala' klasiku s pomakom: 'Hlače sa zakovicama sam odabrala da budem malo punky'
Estée Lauder CC krema ponovno je bestseller, a nekoliko je razloga zašto je toliko voljena među ljubiteljicama šminke

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".