Ovo je najgora pogreška koju za svoje tijelo radite u ljetnim danima

Tijekom ljeta se, zbog velikih vrućina, pojačano znojimo, ukoliko još i treniramo, utoliko je da tijelo gubi puno vode koju valjda nadoknaditi.
Vidi originalni članak

Jedna od najčešćih ljetnih zamki u koju upadamo jest unošenje premalo tekućine. Pritom ne mislim da koktele i ina alkoholna pića, s time smo skloni pretjerivati radeći, već dehidriranom tijelu, medvjeđu uslugu. Mislim na premalo unošenja vode.

Tijekom ljeta se, zbog velikih vrućina, pojačano znojimo, ukoliko još i treniramo, utoliko je da tijelo gubi puno vode koju valjda nadoknaditi. Što to znači? Ako tijekom zimskih mjeseci pijete dvije litre vode, u ljetnim mjesecima piti trebate barem tri, tri i pol, ovisno o vašoj tjelesnoj aktivnosti i kilaži. Naime, preporuka je piti pola deci vode po kilogramu težine. Čini li vam se da je to previše vode, možete si pomoći i drugim napicima – zelenim ili nekim drugim biljnim čajem, dakako, nezaslađenim.

Možete u vodu dodati limun, mentu i krastavac, time ćete dobiti fini, zdravi osvježavajući napitak. Izbjegavajte jako slanu i jako slatku hranu jer takve namirnice dodatno zadržavaju vodu u tijelu čineći izgled tijela vodenastim i stvarajući osjećaj težine.

Dobar izvor za hidrataciju je i voće koje sadrži veliek količine vode, primjerice lubanica, ali i tu, zbog velike količine voćnog šećera, valja biti oprezan. Najbolji način da uvijek popijete dovoljnu količinu tekućine jest da uza sebe imate bocu s vodom. Također, osim već spomenutog alkohola koji potiče dehidraciju, za velikih vrućina valja smanjiti i kavu jer također izaziva dehidraciju tijela. Pokušajte svoju dnevnu dozu kofeina dobiti iz čaja.

Mnogi me pitaju jesu li gazirana niskokalorične pića dobar izbor. U svakom slučaju bolji su izbor od onih sa šećerom, no svakako nisu zdrav izbor. A pripadnicama ljepšeg spola sigurno će biti i zanimljivo da su CO2koji se nalazi u gaziranim pićima i celulit, ta omražena narančina kora, u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi. Stoga, birajte pametno, i zapamtite, tijekom ljeta najvažnije je tijelo održavati dobro hidratiziranim– rezultat je ljepša koža, zdraviji izgled i smanjen osjećaj umora.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".