Otkriveno zašto je Kate Middleton tajila svoju operaciju, dok je kralj Charles svoju javno objavio

Dok se kralj Charles odlučio za transparentnost u vezi sa svojom dijagnozom, princeza Kate odabrala je diskreciju
Vidi originalni članak

Obavijesti o zdravlju Kate Middleton i kralja Charlesa stigle su u razmaku od nekoliko sati, ali uz neke velike razlike. U roku od dva sata nakon što je Kensingtonska palača 17. siječnja objavila ‘planiranu abdominalnu operaciju’ princeze Kate, Buckinghamska palača objavila je da će kralj biti podvrgnut operaciji.

Riječ je o operaciji za povećanu prostatu - vijest koju je otkrio kako bi nadahnula druge muškarce da se posavjetuju sa svojim liječnicima. Korektivni postupak za dobroćudno stanje zakazano je za prošli tjedan, što je dovelo do privremene odgode njegovih javnih angažmana.

Dok su vijesti o Kateinom zdravlju otkrivene tek nakon što je obavljena njezina operacija, Charlesova je objava stigla prije planiranog zahvata. "Bilo je razumno biti otvoreniji u vezi s tim, jer bi inače ljudi mogli pomisliti najgore", rekao je bliski suradnik palače za People.

Kao monarhu, Charlesovo zdravstveno stanje je od velike važnosti. A njegova odluka da istakne svoju dijagnozu već je imala utjecaja: njegova objava prošlog tjedna potaknula je 1000% porast pretraživanja o povećanju prostate na web stranici Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva.

Dok se kralj Charles odlučio za transparentnost u vezi sa svojom dijagnozom, princeza Kate odabrala je diskreciju, izražavajući ‘želju da održi što više normalnosti’ za svoju djecu princa Georgea (10), princezu Charlotte (8) i princa Louisa (5). prema njezinu uredu.

Iako je planirana abdominalna operacija princeze Kate bila uspješna, a kraljevski izvor kaže da je dobro, njezin boravak u bolnici od 10 do 14 dana i očekivani tromjesečni oporavak kod kuće izazvali su zabrinutost. Palača nije otkrila prirodu njezinog stanja, ali je rekla da nije kancerogeno.

"Princeza od Walesa cijeni zanimanje koje će ova izjava izazvati. Nada se da će javnost razumjeti njezinu želju da održi što više normalnosti za svoju djecu; i njezinu želju da njezini osobni medicinski podaci ostanu privatni", stoji u priopćenju palače.

Izvori bliski princu i princezi od Walesa kažu da je obiteljski život paru prioritet. Javni angažmani i putovanja planirani oko njihovo troje djece i njihovih školskih praznika. Trenutna situacija nije drugačija.

Princ William očistio je svoj kalendar kako bi bio uz princezu Kate i podržao njihovu obitelj i očekuje se da će nastaviti s javnim dužnostima tek nekoliko dana nakon što se ona vrati kući. On će se brinuti o djeci zajedno s dugogodišnjom dadiljom Marijom Teresom Turrion Borrallo i pomagati oko preuzimanja i odvoza u školu.

“Znamo da su oni vrlo uska obiteljska jedinica i on želi biti uz njih”, kaže Robert Hardman, autor knjige The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy. "Veliki dio onoga što rade s tom djecom odnosi se na normaliziranje života i na to da se ne osjećaju kao da su u posebnom pozlaćenom kavezu."

Izdvojite dvije minute i napravite divnu frizuru koja daje maksimalan wow-efekt uz minimalan trud
Suknje su sjajan izbor za sve prilike, a izdvojili smo najchic komade iz omiljenog dućana
Tina Biloglav nosi genijalan kaput koji je pravi zimski klasik i kombinira ga uz trendi komade

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".