Osvježite se i zasladite: Isprobajte recept za cheesecake s mangom i limetom koji ne treba u pećnicu

Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama je podijelio recept za osvježavajući i ukusan cheesecake
Vidi originalni članak

Cheesecake je baš uvijek dobra ideja, a ako želite predahnuti od onog klasičnog, donosimo recept za omiljenu tortu koja ne treba u pećnicu te dolazi s dodatkom manga i limete. Savršeno slatko osvježenje, osobito ako nemate ideje kako se zasladiti, a ne provesti cijelo popodne u kuhinji.

Recept je s nama podijelio Darko Debić koji se nalazi iza bloga i Instagram-profila Samo jedan griz, a za recept ga je inspirirao profil HidaMari Cooking.

Sastojci i priprema:

Podloga

  • 90 g Digestive keksa
  • 25 ml mlijeka

Kekse zdrobiti, najjednostavnije je staviti ih u čvrstu vrećicu i valjkom ih usitniti ili udarati batom. Dodati mlijeko, pomiješati i utisnuti u kalup za torte promjera 15-18 cm. Ohladiti podlogu u hladnjaku. 

Krema

  • 200 g neslanog krem sira/sira za kolače
  • 30 g šećera u prahu
  • 30 ml mlijeka
  • 5 g želatine
  • ribana korica trećine limete
  • sok trećine limete
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 20 g šećera
  • 60 g pirea od manga

U sir umiksati 30 g šećera, dodati koricu i sok limete. Mlijeko i želatinu staviti u staklenu zdjelicu, pustiti par minuta i otopiti u vodenoj kupelji koja ne ključa. Dakle, zakuhati vodu, maknuti s vatre i tad položiti zdjelicu s mlijekom i želatinom do pola, pazeći da vruća voda ne uđe u zdjelicu. Miješati dok se želatina ne otopi. Pomiješati sir i otopljenu želatinu. 

Slatko vrhnje i 20 g šećera miksati u šlag. Pripremljeni sir i šlag lagano spojiti. Par žlica mase odvojiti za tanki, bijeli sloj koji ide kasnije. U drugi, veći dio umiješati pire od manga i staviti na pripremljenu podlogu. Poravnati i staviti u zamrzivač na 10 minuta. Sada treba dodati par žlica bijele mase koja je bila na sobnoj temperaturi pa se nije stegnula i ponovno vratiti u zamrzivač. 

Žele od manga

  • 10 ml vode
  • 2 g želatine
  • 60 g pirea od manga

Želatinu otopiti u vodi na isti način kao i kremu sa sirom. Dodati pire od manga, pričekati par minuta i preliti preko kolača. Staviti na par sati u hladnjak, najbolje preko noći. 

Oreo i borovnice? Pa bolje ne može! Isprobajte jednostavan recept za tortu koja će nestati za čas
Slađe i finije od ovog ne može: Donosimo recept za tortu koja je prava čokoladna bomba
Zasladite si dan: Imamo recept za najukusniji 'fluffy' cheesecake za koji će se tražiti komad više
Recept za brzu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".