Osvježavajući mojito cheesecake u kojoj će uživati čak i oni koji nisu ljubitelji kolača

Zvuči gotovo nevjerojatno da je moguće napraviti tortu od mojita i sira, ali mojito cheesecake se pokazao kao pun pogodak, a recept je s nama podijelila Bojana Matek
Vidi originalni članak

Instagram profil Bojane Matek pun je slasnih recepata, a ovaj put smo izdvojili zamamni mojito cheesecake. Osvježavajuća torta prema kojoj nitko nije ostao ravnodušan, čak i oni koji baš ne voli takve slastice. Naizgled nespojiva kombinacija ova dva glavna sastojka bit će savršena za proslave u vrijeme ljetnih vrućih temperatura. Recept prenosimo u nastavku!

Sastojci

Podloga

  • 450 gr Digestive keksa
  • 180 gr maslaca
  • 3-4 žlice mlijeka
  • 2 žlice svijetlo smeđeg šećera

Krema

  • 500 gr svježeg sira
  • 500 gr mascarpone sira
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 15 listova želatine
  • 3 limete
  • šaka listova svježe mente
  • 180 gr kristal šećera
  • 1 dl vode
  • 6 žlica bijelog Bacardi ruma

Za ukrašavanje 

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 šlag fix
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limeta
  • listići mente
  • slamčice

Priprema

Kekse usitniti u multipraktiku ili u vrećici s valjkom za tijesto. Dodati otopljeni maslac, mlijeko, šećer te smjesu utisnuti u kalup ili na pladanj na koji smo stavili obruč za torte. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

U tavu stavite vodu, šećer te zagrijte vodu do vrenja miješajući dok se šećer ne otopi. Kuhajte još 2-3 minute te isključite štednjak.
Naribajte koru limete, iscijedite njihov sok te uz listove mente i Bacardi dodajte u zašećerenu vodu. Promiješajte i pustite 10-15 min da se otpuste svi okusi.

Mikserom izmiješajte sir i mascarpone, šećer u prahu, slatko vrhnje, te malo pomalo i dalje miksajući dodavajte procijeđeni sirup. Listiće želatine namočite te potom lagano zagrijavajte u tavi. U istopljenu želatinu dodajte 3 žlice kreme od sira te zatim sve skupa umiješajte u kremu. Kremu rasporedite preko keksa i na nekoliko sati, a može i preko noći, stavite u hladnjak. Zatim ju ukrasite tučenim vrhnjem koje ste istukli sa šlag fixom i vanilin šećerom, te polovicama limete, listićima mente i slamčicama.

Slađe i finije od ovog ne može: Donosimo recept za tortu koja je prava čokoladna bomba
Zasladite si dan: Imamo recept za najukusniji 'fluffy' cheesecake za koji će se tražiti komad više
Volite Pavlovu tortu? Ako da, donosimo recept za roladu u kojoj ćete uživati!
Recept za brzu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".