Osvježavajuća torta koja nikog neće ostaviti ravnodušnim: Mojito cheesecake koji ne ide u pećnicu

Zvuči gotovo nevjerojatno da je moguće napraviti tortu od mojita i sira, ali mojito cheesecake se pokazao kao pun pogodak, a recept je s nama podijelila Bojana Matek
Vidi originalni članak

Instagram profil Bojane Matek pun je slasnih recepata, a ovaj put smo izdvojili zamamni mojito cheesecake. Osvježavajuća torta na koju nitko nije ostao ravnodušan, čak i oni koji baš ne voli takve slastice. Naizgled nespojiva kombinacija ova dva glavna sastojka bit će savršena za druženja u vrijeme ljetnih vrućih temperatura. Recept prenosimo u nastavku!

Sastojci

Podloga

- 450 gr Digestive keksa

- 180 gr maslaca

- 3-4 žlice mlijeka

- 2 žlice svijetlo smeđeg šećera

Krema

- 500 g svježeg sira

- 500 g mascarpone sira

- 2 žlice šećera u prahu

- 1 dl slatkog vrhnja

- 15 listova želatine

- 3 limete

- šaka listova svježe mente

- 180 g kristal šećera

- 1 dl vode

- 6 žlica bijelog Bacardi ruma

Za ukrašavanje 

- 250 ml slatkog vrhnja

- 1 šlag fix

- 1 vanilin šećer

- 1 limeta

- listići mente

- slamčice

Priprema

Kekse usitniti u multipraktiku ili u vrećici s valjkom za tijesto.

Dodati otopljeni maslac, mlijeko, šećer te smjesu utisnuti u kalup ili na pladanj na koji smo stavili obruč za torte.

Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

U tavu stavite vodu, šećer te zagrijte vodu do vrenja miješajući dok se šećer ne otopi. Kuhajte još 2-3 minute te isključite štednjak.

Naribajte koru limete, iscijedite njihov sok te uz listove mente i Bacardi dodajte u zašećerenu vodu.

Promiješajte i pustite 10-15 minuta da se otpuste svi okusi.

Mikserom izmiješajte sir i mascarpone, šećer u prahu, slatko vrhnje, te malo pomalo i dalje miksajući dodavajte procijeđeni sirup.

Listiće želatine namočite te potom lagano zagrijavajte u tavi. U istopljenu želatinu dodajte 3 žlice kreme od sira te zatim sve skupa umiješajte u kremu.

Kremu rasporedite preko keksa i na nekoliko sati, a može i preko noći, stavite u hladnjak.

Zatim ju ukrasite tučenim vrhnjem koje ste istukli sa šlag fixom i vanilin šećerom, te polovicama limete, listićima mente i slamčicama.

 

Zgodna brineta nosi najtrendi kratke hlačice koje će ovog ljeta vladati gradskim ulicama
Martensice u proljeće? Ako pitate studenticu sa špice u super outfitu, definitivno da!
Modno osviještena Nikolina Pišek: 'Nisam znala što bih odjenula pa sam posegnula u kćerin ormar'
Ona nosi kombinaciju koju trendseterice obožavaju i baš nikad ne izlazi iz mode

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".