'Ostanite doma za mene, za njih za nas; roditelji, bake i djedovi imaju još puno života i mogu dati puno ljubavi'

Sa stranice Nsmo same prenosimo priču Ivane Frapporti koja se bori s rakom i poziva sve da - ostanu doma
Vidi originalni članak

Ivana Frapporti jedna je od autorica na portalu Nismo same, stranici koja je zamišljena kao mjesto na kojem se izmjenjuju iskustva oboljelih od raka, dobivaju informacije, traže odgovori na pitanja, upozoravaju na nelogičnosti i probleme u sustavu te se dijeli snaga i veseli životu. Ivana Frapporti ovih dana prolazi i svoju borbu za život, a danas je objavljena njezina priča koja je ujedno i osvrt na trenutačno situaciju s pandemijom koronavirusa, a u kojoj sve poziva da - ostanu doma zbog drugih, zbog svojih najbližih, a na koncu, i zbog samih sebe. Njezin apel s portala Nismo same prenosimo u cijelosti:

Sjedim na balkonu, ispijam kavu, konačno mi nije muka. 

Promatram grad, čini mi se da ima manje ljudi na ulicama, možda su ipak čuli što savjetuju oni koji znaju što govore. Nadam se, zbog svih nas, zaista se nadam. 

Ne samo zbog mene, nego zbog svih nas. 

Nadam se zbog onih s kojima bih voljela popiti kavu, zbog onih koji rade najbolje krempite na svijetu, a sada ne mogu u njima uživati jer ih mogu vidjeti i čuti samo putem video poziva. Vidite, ti stariji kako ih nazivaju, moji i vaši roditelji, bake i djedovi, imaju još puno života ispred sebe i mogu dati još puno ljubavi. Zar nije predivno to da oni, iako imaju više od 70 godina, koriste Facebook i zovu svoju djecu video pozivom? 

Nadam se zbog svih mama na svijetu, koje su ovih dana same, ali samo fizički jer ih, kako je rekla moja mama, “spašava tehnologija”. 

Nadam se zbog svih onih koji i u ovim okolnostima moraju ići na posao i izlagati svoje zdravlje i život kako bi nama bilo lakše podnijeti ovo apokaliptično stanje. 

I na kraju, nadam se zbog svih nas koji danas osim bitke s virusom, s potresom, s tko zna čime još, vodimo i još jednu bitku za vlastiti život. 

Ostanite doma za sve Ljiljane, Sonje, Ivane, Marine, Ivanke i ostale hrabre, divne i nepokolebljive žene! Za sve njih, za sve nas!

Nadam da ste čuli i da čujete pozive ljubavi #ostanidoma

Budite superjunaci s kauča i spasite život meni, barba Stipi, šjor Vinku, tetki Mari, babi Cviti, mami Anici, malom Igoru s prvog kata… #ostanidoma

 

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0
Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".