Osnovnoškolac Paško kostimom pokazao tmurnu stvarnost: Maskirao se u ranjeni Zagreb

S majkom Danirom razmišljao je u što bi se mogao ove godine maskirati. Budući da uvijek ima originalne ideje, ove su se godine odlučili dotaknuti aktualnosti pa se maskirao u realnost koja ih okružuje, Zagreb nakon potresa
Vidi originalni članak

Jedan od najoriginalnijih kostima za fašnik ove je godine imao Paško Pulić Gović, učenik 4.a razreda Osnovne škole Dr. Ivan Merz u Zagrebu - maskirao se u Zagreb nakon potresa, ranjeni Zagreb... Štake i noga u gipsu, zavoj na čelu, "šljive" ispod oka, slomljeni toranj zagrebačke katedrale na glavi, crvene, žute i zelene naljepnice s oznakama oštećenja i uporabljjivosti, vuneno srce kao simbol potresa - Paško je vjerno dočarao tužnu zagrebačku svakodnevicu posljednjih 11 mjeseci.

Paškova majka Danira za 24sata je rekla kako su Paško i drugi učenici premješteni u Osnovnu školu Matka Laginje jer je njihova škola morala u potpunu obnovu pa su učenici raspoređeni u tri različita objekta. 

Paškova je fotografija objavljena i u grupi "Potres u Zagrebu - Svi mi u centru", a članovi grupe komentirali su prizor:

- Da ti srce pukne... 

- Paško, kostim i ideja su ti super, točno si opisao naš Zagreb. 

Govoreći o ideji za kostim, Paško i majka Danira osmislili su ga zajedno. Svake godine pojavi se u originalnom kostimu, a ovaj je bio rezultat aktualnosti i i zagrebačke svakodnevice.

- Počeli smo od "jadna naša škola", a na kraju zajednički došli na ideju da utjelovi naš ranjeni Zagreb i istraumatizirane stanovnike grada, pogotovo centra - rekla je majka Danira za 24sata. 

Zelene, žute i crvene naljepnice isprintali su sami, a kako je rekla Paškova majka, ovaj je kostim duhovit, bez obzira na to što pokazuje tmurnu svakodnevicu, no to je način kojim će se nadvladati problemi i izazovi. 

-Slomljeni su zidovi, ali ne i duh, to je glavno! - rekla je za 24sata. 

Pašku su u spomenutoj Facebook grupi čestitali na genijalnom i originalnom kostimu, ali im je istovremeno žao što, kao dijete, to mora prolaziti:

- Lijepo si to osmislio, ali tužno i bolno. 

 

Maskara koja je osvojila TikTok: Rasprodana je nekoliko puta, a trepavicama daje odličan volumen i super dužinu
Albinin look dobio je nagradu za najbolji na Dori, frizer kaže: 'Samo za frizuru trebalo nam je šest sati'
Čarobni šamponi već od tridesetak kuna koji su najbolji prijatelj plave kose jer pomažu očuvati njezinu boju i sjaj
Odvjetnica koja nas svaki put oduševi svojim outfitima: Nosi čizme koje cure obožavaju, a haljinu joj je sašila mama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".