Oreo i borovnice? Pa bolje ne može! Isprobajte jednostavan recept za tortu koja će nestati za čas

Iako i Oreo kekse i borovnice volimo i zasebno, u kombinaciji su stvarno preukusni
Vidi originalni članak

Koji god recept Tonke Radić Čobanov s Instagram-profila Tonkina kužina isprobali, uvijek se tražila šnita više. Isti scenarij dogodit će se i s preukusnom tortom od borovnica i Oreo keksa. Najbolji dio je što će je znati pripremiti i najveći amateri, s obzirom na to da je recept jako jednostavan, a baš takve volimo!

Priprema umaka od borovnica:

  • 300 g borovnica
  • sok od jednog limuna
  • 50 g kristal šećera

Pomiješajte sve sastojke u jedan lončić. Kuhajte dok borovnice ne omekšaju, a umak se zgusne, 5-7 minuta. Ostavite da se ohladni na sobnoj temperaturi. Najbolje ga je napraviti večer prije ili ujutro, a ostatak torte popodne. 

Priprema podloge od Oreo keksa

  • 400 g Oreo keksa s punjenjem
  • 110 g maslaca

Kekse stavite u sjeckalicu i usitnite. Maslac otopite i sve zajedno pomiješajte. Na kalup stavite pek-papir i smjestu, utisnite šalicom ili rukom. Napravite i rub tako da smjesu stavite po stjenkama kalupa. Stavite u hladnjak dok radite kremu. Možete koristiti i neke druge kekse, ne mora biti Oreo. 

Priprema kreme od krem-sira i borovnica

  • 240 ml hladnog vrhnja za šlag
  • 650 g krem-sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Umutite vrhnje za šlag na srednjoj brzini približno dvije minute i stavite na stranu. U drugoj zdjeli promiješajte krem-sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije na srednjoj brzini dok ne postane kremasto, minutu do dvije. Sa špatulom pažljivo pomiješajte šlag i krem-sir, dok se sve ne sjedini te dodajte umak od borovnica te izmještajte sa špatulom. Stavite smjesu preko podloge i na hlađenje u hladnjak. Ukrasite je svježim borovnicama. 

Slađe i finije od ovog ne može: Donosimo recept za tortu koja je prava čokoladna bomba
Zasladite si dan: Imamo recept za najukusniji 'fluffy' cheesecake za koji će se tražiti komad više
Volite Pavlovu tortu? Ako da, donosimo recept za roladu u kojoj ćete uživati!
Recept za brzu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".