Ako postoji jedno pecivo koje savršeno obilježava ovo doba godine, to su bez sumnje – krafne! Domaće, ručno rađene, s neodoljivim kremastim punjenjima i kreativnim kombinacijama okusa, krafne već godinama vladaju slastičarskom scenom u metropoli. Njihova popularnost raste iz sezone u sezonu, a sve više slastičarnica ulazi u utrku za savršenom recepturom i najoriginalnijim punjenjem. Zagrebačke slastičarnice posljednjih tjedana mirišu na vanilin šećer i prženo tijesto, a ako želite kušati one najbolje – donosimo vam provjereno omiljenu adresu sladokusaca.
Jedna od najpopularnijih destinacija za sve ljubitelje pokladnih slastica svakako je slastičarnica Neka jedu kolače, iza koje stoji talentirana pastry chefica Ivana Čuljak Lošić. Njezine krafne godinama privlače nepce sladokusaca, a mnogi su spremni i stajati u redu kako bi osigurali svoju dozu ove slatke čarolije. Ivana svake godine iznova iznenađuje novim kombinacijama okusa, a ovogodišnja ponuda doista je nešto posebno.
U ponudi ove sezone imaju klasične krafne s omiljenim punjenjima – Nutella, slastičarska krema te džem od šljiva s hrskavim lješnjak crumbleom. No, tu su i chef’s varijante koje svake godine izazovu pravu pomamu: pistacija (prošlogodišnji apsolutni hit), dulce de leche s malinom te jabuka sa speculasom.
Jedan od glavnih razloga popularnosti Ivaninih krafni, osim besprijekornog okusa, jest i vrhunska kvaliteta sastojaka. Posebno je ponosna na džem od šljiva koji svake godine priprema njezina majka. Kad je tek započela s njihovom pripremom, još u starom prostoru slastičarnice, u sklopu Gin Gardena, bile su joj dovoljne tri velike tegle džema. Prošle godine potrošeno ih je čak 50, a ove godine očekuje i veći broj…
Osim bogatih punjenja, posebna pažnja pridana je i dekoraciji – od komadića lješnjaka, bijelih čokoladnih kuglica do sušenih malina, svaka krafna izgleda kao mala umjetnost na tanjuru.
Ako želite isprobati ove slatke kreacije, dobra vijest je da ne morate stajati u redu! Krafne iz Neka jedu kolače moguće je rezervirati putem poruke na broj 095 3538 340, a možete ih pokupiti u slastičarnici u Kamaufovoj 22, nedaleko od Petrove bolnice. Slastičarnica je otvorena svaki dan osim ponedjeljkom, dok su krafne dostupne od utorka do subote.
No, požurite – sezona krafni traje samo do početka korizme, nakon čega će se ova slastičarska čarolija privremeno povući iz ponude. Zato, ako još niste, sada je pravo vrijeme da se prepustite krafnomaniji i uživate u najsočnijim zalogajima zime!