Okusi i mirisi bajkovite Italije: Isprobajte recept za ukusne bruschette s rajčicama i bosiljkom

Bruschetta je divno predjelo koje svojim svježim sastojcima i živim okusima savršeno dočarava srž ljeta.
Vidi originalni članak

Bruschetta je klasično talijansko predjelo koje pršti svježim okusima i predstavlja divan dodatak svakom ljetnom okupljanju. Podrijetlom iz talijanskog sela, ovo jednostavno, ali svestrano jelo sastoji se od prepečenog kruha prelivenog živopisnom mješavinom zrelih rajčica, mirisnog bilja, češnjaka i maslinovog ulja. Pripremite se impresionirati svoje goste ovom ukusnom poslasticom koja dočarava srž ljeta.

Sastojci:

  • 1 štruca francuskog kruha, izrezana na kriške
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 8 rajčica, narezanih na kockice
  • nasjeckan bosiljak
  • naribani parmetan
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra

Priprema:

Kriške kruha s obje strane lagano premažite 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite kruh dok ne porumeni, 5 do 10 minuta, okrećući ga na pola puta.

U međuvremenu, pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak u zdjelu. Dodajte balzamični ocat, 2 žličice maslinovog ulja, sol i papar pa pomiješajte.

Žlicom stavljajte smjesu od rajčice na prepečene kriške kruha. Poslužite odmah i uživajte!

'Šešire podjednako nosim i preko ljeta i preko zime, a od obuće preferiram elegantnu i ženstvenu'
Sandale kakve nosi vizažistica obilježile su i ovo ljeto: 'Volim nositi i razne uzorke, ali ne pratim previše trendove'
Koliko se često zapravo trebate šišati s obzirom na dužinu kose kako bi bila zdrava i njegovana?

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".