Bruschetta je klasično talijansko predjelo koje pršti svježim okusima i predstavlja divan dodatak svakom ljetnom okupljanju. Podrijetlom iz talijanskog sela, ovo jednostavno, ali svestrano jelo sastoji se od prepečenog kruha prelivenog živopisnom mješavinom zrelih rajčica, mirisnog bilja, češnjaka i maslinovog ulja. Pripremite se impresionirati svoje goste ovom ukusnom poslasticom koja dočarava srž ljeta.
Sastojci:
- 1 štruca francuskog kruha, izrezana na kriške
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 8 rajčica, narezanih na kockice
- nasjeckan bosiljak
- naribani parmetan
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
Priprema:
Kriške kruha s obje strane lagano premažite 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite kruh dok ne porumeni, 5 do 10 minuta, okrećući ga na pola puta.
U međuvremenu, pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak u zdjelu. Dodajte balzamični ocat, 2 žličice maslinovog ulja, sol i papar pa pomiješajte.
Žlicom stavljajte smjesu od rajčice na prepečene kriške kruha. Poslužite odmah i uživajte!