Održan Pink Day u Laubi: Edukativan dan uz inovativna ružičasta vina, maslinova ulja, delicije i radionice

Novost festivala su jantarna vina, no posjetitelji su imali priliku ujedno upoznati više od 100 etiketa ružičastih vina te razne poslastice koje se savršeno sljubljuju s navedenim pićima
Vidi originalni članak

Ovogodišnji PINK DAY Zagreb u Laubi ponudio je bogat program: uz izlaganje ružičastih i jantarnih vina, ekstra djevičanskog maslinova ulja i ostalih delicija, održane su stručne radionice i Okrugli stol.

Andrea Perkov, Aldo di Biagio i Sanja Muzaferija

Festivalu su prethodila dva dana radionica u Pupitresu – boutiqueu vinske kulture. U srijedu, 23. travnja, održan je masterclass mađarske vinarije Tamas Duzsi, poznate po čak 15 etiketa roséa, od svježih do kompleksnih odležanih vina. Dan kasnije predstavio se Zadar Wine Festival radionicom o vinima zadarskog vinogorja, koju je vodio sommelier Ivan Stibilik.

Pogledajte šoping galeriju super kombinezona:

FOTO: Mango 79,99 EUR FOTO: Mango 69,99 EUR FOTO: Mango 45,99 EUR FOTO: Mango 69,99 EUR FOTO: Mango 59,99 EUR FOTO: Mango 49,99 EUR FOTO: Mango 59,99 EUR FOTO: Mango 69,99 EUR FOTO: Mango 79,99 EUR FOTO: Mango 59,99 EUR FOTO: Mango 59,99 EUR FOTO: Mango 59,99 EUR FOTO: H&M 69,99 EUR FOTO: H&M 59,99 EUR FOTO: H&M 49,99 EUR FOTO: H&M 49,99 EUR FOTO: H&M 29,99 EUR FOTO: H&M 49,99 EUR FOTO: H&M 19,99 EUR FOTO: Zara 29,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 49,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 29,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR

Novost festivala bila je selekcija jantarnih vina, a njihov izbor i masterclass vodio je višestruki sommelierski prvak Josip Orišković. Uz njega su sudjelovali vinari i enolozi iz Vina Belje, Kleti Romić, Glavica, Katunar Wine Estate i Krauthaker.

Poseban interes izazvale su radionice o roséima iz Hrvatske i Provanse, koje je vodila enologinja Nathalie Pouzalgues iz Instituta za istraživanje roséa.

Zrinka Jelić Belinić i Nathakie Pouzgaldes

Na samom festivalu posjetitelji su mogli kušati više od 100 ružičastih vina, 15 vrhunskih jantarnih etiketa, pink koktele i najbolja hrvatska maslinova ulja u sklopu radionice Green in Pink.

Okrugli stol o klimatskim promjenama u vinarstvu, pod pokroviteljstvom HGK, moderirao je Josip Orišković, uz sudjelovanje uglednih znanstvenika i vinara, uključujući doc. dr. sc. Jelenu Đugum i prof. dr. sc. Maju Telišman Prtenjak.

Ovogodišnja zemlja partner bila je Italija. Članovi Consorzio Vini Bardolino predstavili su se na radionici pod vodstvom dr. Costantina Gabardija, zahvaljujući Talijansko-hrvatskoj gospodarskoj komori.

Festival nije zaboravio ni na gastronomiju – vrhunski cvijet soli donijela je Solana Ramova, a za gluten-free zalogaje pobrinuo se brend KATA, dok je artizanski gelato Hyggis pružio slatko osvježenje.

Za kraj, Nathalie Pouzalgues odabrala je pet najboljih hrvatskih roséa (Cmrečnjak, Medea, Green Captain, Bastian i Barun) te ih posebno pohvalila.

Na tradicionalnom izboru najkreativnijih štandova, nagrađeni su: Dal Fleur među maslinarima, dok su među vinarima treće mjesto osvojila Vina Belje, drugo vinarija Rossi, a prvu nagradu, Riedel dekanter i butelju Angel Rock pjenušca, odnijela je vinarija Bastain.

Svila koja simbolizira snagu emocije: Anka Jewelry lansira najosobniju kolekciju do sada
Sunčane naočale ključan su komad za ljeto: Ovo su modeli koji su najpopularniji ove sezone
Ovo su najbolji proljetni parfemi: Od noviteta do vječnih klasika, pronađite savršen miris za svoju kolekciju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".