Od spoja 'na slijepo' do Megxita: Veza princa Harryja i Meghan Markle doživjela je brojne izazovne trenutke

Ljubavna priča Harryja i Meghan započela je u ljeto 2016. kada su ih zajednički prijatelji upoznali na spoju na slijepo, a ove godine proslavili su i petu godišnjicu braka
Vidi originalni članak

Odnos princa Harryja i Meghan Markle predmet je fascinacije i medijske pozornosti otkako je njihova veza prvi put otkrivena javnosti. Od njihovog prvog susreta do vjenčanja, rođenja sina i kasnije odluke da se povuku iz uloge starijih članova britanske kraljevske obitelji, njihovo je putovanje bilo puno trnovitih događaja.

Ljubavna priča Harryja i Meghan započela je u ljeto 2016. kada su ih zajednički prijatelji upoznali na spoju na slijepo. Odmah su kliknuli i ubrzo uplovili u burnu romansu. Unatoč različitim podrijetlima - Harryju, princu rođenom u kraljevskoj obitelji, i Meghan, uspješnoj glumici - njihova je veza postala jača, nadilazeći društvena očekivanja.

Njihova je veza vrlo brzo postala svjetska senzacija, a u studenom 2017. par je objavio zaruke. Svijet je s nestrpljenjem iščekivao njihovo vjenčanje koje se održalo 19. svibnja 2018. u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor. Ceremonija je bila spoj tradicije i modernosti, a Meghan, Amerikanka, unijela je vlastite kulturne utjecaje u kraljevsku obitelj.

Nakon vjenčanja, Harry i Meghan nastavili su osvajati javnost svojim filantropskim naporima i predanošću raznim ciljevima. Krenuli su na službene kraljevske turneje, uključujući posjete zemljama Commonwealtha i angažmane usmjerene na svijest o mentalnom zdravlju, održivost okoliša i ravnopravnost spolova. Par je iskoristio svoju platformu kako bi skrenuo pozornost na probleme koji su im bliski, pojačavajući marginalizirane glasove i promičući pozitivne promjene.

U svibnju 2019. par je dobio svoje prvo dijete, Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora. Rođenje sina bio je trenutak radosti za par i označilo novo poglavlje u njihovim životima. Međutim, kako se njihova obitelj širila, napetosti unutar kraljevske obitelji i intenzivna medijska pozornost počeli su uzimati danak.

U siječnju 2020. Harry i Meghan donijeli su odluku bez presedana da se povuku sa svojih uloga starijih članova kraljevske obitelji. Izrazili su želju za financijskom neovisnošću i stvaranjem privatnijeg i mirnijeg života za sebe i sina. Ova objava, poznata kao "Megxit", izazvala je šok u svijetu i potaknula intenzivnu raspravu o ulozi monarhije u modernom dobu.

Otkako su napustili kraljevske dužnosti, Harry i Meghan krenuli su u nove pothvate, uključujući osnivanje svoje dobrotvorne zaklade Archewell i potpisivanje unosnih ugovora s platformama za streaming. Također su bili iskreni o svojim borbama s mentalnim zdravljem i svojim iskustvima unutar kraljevske obitelji, otkrivajući svoju stranu priče u revolucionarnom intervjuu s Oprah Winfrey u ožujku 2021.

Veza ovog para naišla je i na pohvale i na kritike, pri čemu su ih fanovi hvalili na njihovoj hrabrosti da krenu vlastitim putem, dok su ih kritičari optuživali za nepoštivanje tradicije i dužnosti. Unatoč tome, Harry i Meghan ostali su odlučni u predanosti jedno drugome i zajedničkim vrijednostima, zalažući se za suosjećanje, uključivanje i društvene promjene.

Više od tri godine nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odlučili napustiti život u kraljevskoj obitelji radi novih mogućnosti u Kaliforniji, par će napraviti korak unatrag, ostajući samo iza kulisa svake buduće Netflixove produkcije.

Drastična promjena smjera slijedi nakon intervjua s Oprah Winfrey 2021. godine, šestodijelne Netflixove dokumentarne serije pod nazivom Harry & Meghan i prinčevih sveobuhvatnih memoara Spare. To uključuje žestoke napade na članove kraljevske obitelji, uključujući kralja Charlesa, kraljicu Camillu, vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea, kao i širu instituciju. Sada par planira preuzeti uloge dalje od očiju javnosti.

U galeriji pogledajte vezu Meghan Markle i princa Harryja tijekom godina:

FOTO: Press Association/PIXSELL Princ Harry i Meghan Markle gledaju tenis u invalidskim kolicima na Invictus igrama 2017. u Torontu, Kanada FOTO: WENN/Pixsell Princ Harry i Meghan Markle prisustvovali su fotografiranju u Kensingtonskoj palači povodom zaruka u studenom 2017. FOTO: WENN/Pixsell Princ Harry i zaručnica Meghan prvi puta se pojavili u javnosti nakon proglašenja zaruka 2017. FOTO: Xinhua/Pixsell Meghan i Harry po prvi put s kraljevskom obitelji na božićnom misnom slavlju 2017. FOTO: Vantage News/Pixsell Meghan Markle i princ Harry u posjeti kraljevini Tongi 2018. FOTO: Vantage News/Pixsell Vojvoda od Sussexa i vojvotkinja od Sussexa gledaju finale košarke u invalidskim kolicima, posljednji događaj na Invictus Games 2018. u Sydneyu FOTO: Vantage News/Pixsell Vojvoda od Sussexa i vojvotkinja od Sussexa posjećuju Pukeahu National War Memorial Park u Wellingtonu 2018. FOTO: Press Association/PIXSELL Prvi put pokazali dijete javnosti 2019. FOTO: Abaca/Pixsell Meghan Markle i princ Harry na Trooping the Color 2019. FOTO: Vantage News/Pixsell Vojvoda od Sussexa i vojvotkinja od Sussexa posjećuju District 6 Homecoming Center u Cape Townu prvog dana svoje službene turneje po Južnoj Africi 2019. FOTO: Press Association/PIXSELL Princ Harry i Meghan Markle na Commonwealth danu 2020.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".