Od Moneta, Diora pa sve do YSL-a

Bowes Museum obitava u dvorcu koji potječe iz 19. stoljeća, već godinama organizira najpoznatije svjetske izložbe. Trenutno se u njemu uz Silver Swan iz 18. stoljeća održava izložba Yves Saint Lauran-a pod nazivom „Stil je vječan“.
Vidi originalni članak

Svi poklonici mode od 11.07. pa sve do 25.10.2015. godine mogu se zaputiti u Ujedinjeno Kraljestvo i pogledati ovu izložbu. Ako već imate isplanirani put u kraljevinu svakako stavite i ovu destinaciju na popis. U maloj županiji County Dunham i još manjem gradiću Newgateu krije se slavni dvorac Bernard Castle gdje se nalazi muzej. Fondacija Pierre Berge surađujući sa muzejom otvorila je prvu izložbu u UK-u koja prikazuje život francuskog dizajnera. U više od 50 odjevnih predmeta možete vidjeti kako je ovaj slavni kreator živio, radio i naravno dizajnirao odjeću koja je postala povijest. U više od četrdeset godina, Pierre Berge je bio zadužen za uspješan biznis, dok se YSL usredotočio na kreativnu stranu ovog brenda, pa su tako u nastali ključne komade odjeće poput mornarske jakne i kaputa iz 1962., smokinga iz 1966., traper kombinezona iz 1967. i mnogih drugih koje možete pogledati na izložbi u Newgateu. Ovaj čudotvorac natjerao je ljude da se zaljube u njegovo stvaralaštvo komadima odjeće kojima nitko nije mogao reći ne.  „Ako je Chanel dao ženama slobodu, Yves Saint Lauran je onaj koji ju je poboljšao.“ rekao je Berge i nadodao kako je Lauran uvijek imao ambiciju oblačiti sve žene svijeta, a ne samo one koje imaju malo više u džepu. Njegova smrt 2008. godine pogodila je cijeli modni svijet. Nadahnjujući odjeću Picassom, desetljećima je bio simbol najprofinjenije i najinovativnije ženske i muške elegancije.

"Ništa nije ljepše od nagog tijela. Najljepše čime se žena može zaodjenuti jesu ruke voljenog muškarca. No, za one koje nemaju tu sreću, tu sam ja."

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".