5 trikova kako bi vaše bijele tenisice uvijek izgledale kao nove

Bijele tenisice različitih modela potpuni su hit već nekoliko sezona. Kako i ne bi kad se mogu kombinirati baš sa svakim odjevnim predmetom i za skoro svaku priliku.
Vidi originalni članak

Ako ste u njima odlučile prošetati po nekom noćnom klubu, prašnjavoj livadi ili vas je baš uhvatila kiša, vjerojatno ste odmah zažalile što ste ih obule. Bacanje u perilicu, iako može biti efikasno, može uništiti tenisicu. Pratite ovih nekoliko savjeta i samostalno ih očistite bez rizika od uništavanja. 

1. Maknite vezice!

Vezice možete posebno oprati čak i u perilici, ali vam njihovo odstranjivanje dopušta da dođete do onih dijelova tenisica koje vezice skrivaju i gdje se prljavština zavlači.

2. Prljavštinu uklonite mekanom četkom za čišćenje

Prije nego zamočite površinu tenisica, uz pomoć suhe i mekane četke za čišćenje pokušajte očistiti što više prašine i prljavštine. Ako to ne napravite, sva ta prljavština će se, kada ju namočite vodom i sapunom, otići u još skrivenije dijelove tenisica, poput rupa od šavova te ćete ih još teže moći odstraniti!

3. Koristite deterdžent za odjeću

U toplu vodu, stavite malo sredstva za čišćenje i malo deterdženta kojeg koristite za pranje odjeće. Pomiješajte i uzmite četkicu za zube te njome lagano ribajte tenisice.

4. Koristite krpu od mikrovlakana za brisanje

Nakon što očistite četkicom za zube, koristite krupu od mikrovlakana kako biste obrisali ostatak prljavština. Ako je neka tvrdoglava mrlja ostala, pokušajte pritisnuti je prstom preko krpe.

5. Ostavite ih da se samostalno osuše

Kada ste zadovoljne napravljenim i očišćenim, ostavite da ih da se osuše na balkonu ili terasi, umjesto da ih bacate u sušilicu jer ih ona može uništiti.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".