Novo ruho kobasica

Umjesto da ih sparuju sa senfom i kruhom ili utapaju u čušpajzu, u Kralju kobasa kobasice imaju počasno mjesto i birano društvo.
Vidi originalni članak

Mali lokal u prolazu Oktogon mora imati jake adute da bi skrenuo pozornost na sebe.

Obična kranjska u pecivu to ne bi bila, ali u “Kralju kobasa” svakodnevna, obična i skromna namirnica poput kobasice dobila je dodatnu vrijednost. Osim što su kobasice vrhunske kvalitete i proizvedene na malim domaćim gospodarstvima, obogaćene su i maštovitim prilozima.

Kraljica Zagreba pečenica je s dodatkom namaza od čvaraka, kiselih krastavca, dijonskog senfa, hrena, pečenog špeka i luka. Thuringer dolazi uz aioli umak, sušene rajčice, mozzarellu, aceto balsamico i bosiljak, Viva Mexico s tipičnim mek sičkim dodacima, a Češnjovka iz pakla s ljutim curry kečapom, kiselom mrkvom i jalapeno paprikom.

Za dane kad vam nije do mesa, tu su Mesopusti (tofu ili seitan).

Kobasice možete zaliti Zmajskim pivom, Zlatnim medvjedom (i ovdje se podržavaju mali proizvođači), a zasladiti domaćom štrudlom od jabuka (tijesto sami razvlače) ili sladoledima Medenko. Ma, sve je u znaku domaćeg: od kiselog povrća za priloge do pasteriziranih sokova, a meni će se širiti...

Vrijeme adventa kad u centru tradicionalno uživamo u vrućim kobasicama je prošlo, no Kralju kobasa je teško odoljeti u bilo koje doba godine. Nije čudno što je uz ideju bračnog para Božičević stao i poznati chef Mate Janković. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".