Novi kult janjetine

Članovi Kluba ljubitelja janjetine spektakularnim večerama mogu preobratiti i one koji je ne vole.
Vidi originalni članak

Klub ljubitelja janjetine osnovan je početkom 2015., a idejni su začetnici kolege i gosti restorana “Pod mirnim krovom” pretvorivši tako višegodišnju zafrkanciju oko osnivanja takvog tematskog kluba u stvarnost.

Trenutačno broji 300 članova, a sa svakom tematskom večerom taj se broj povećava. U ime kluba govori Mario Miloš.

Kako klub funkcionira?

Članovi predlažu teme, izmjenjuju iskustva i recepte te uspoređuju različite janjetine od geografskih odlika, starosti do načina pripreme. Večere Kluba uključuju najmanje pet sljedova jela od janjetine ili ovčjih proizvoda (skuta, tripice, kobasice, udić, sirevi i sl.) i stoje 190 kuna. Postati član je jednostavno, dolaskom na večeru i ispunjavanjem pristupnice.

Sve je neformalno i ne obvezuje nikog ni na što osim na dobru zabavu. Članarina se ne plaća, a svaki član kluba ima u restoranu Pod mirnim krovom i 10 posto popusta na sva janjeća jela! 

Koje su bile “teme” dosadašnjih klupskih večera?

Dosad su obrađene teme creska janjeća kuhinja, paška janjeća kuhinja, usporedba četiriju hrvatskih regija (Slavonija, Lika, Brač, Pag), janjeći specijaliteti Balkana, janjeći roštilj, a 13. svibnja imamo janjetinu kroz meksičku kuhinju. Teme se predlažu i komentiraju na sjednicama odnosno večerama kluba.

Tko tada kuha, imate li gostovanja nekih kuhara?

Dosad su sve recepte pripremali kuhari restorana “Pod mirnim krovom” koji imaju golemo iskustvo vezano za sve vrste janjećih jela i nije bilo potrebe za “intervencijom” izvana.

Koja su najzanimljivija, najneobičnija jela koja ste do sada pripremili?

Uf, toga ima jako mnogo. Svaki put se istražuju novi okusi i ideje tako da bi ovo nabrajanje trajalo do sutra. Izdvojit ću, recimo, janjeći carpaccio, raviole punjene špinatom i janjetinom s preljevom od buče, janjeću drhtalicu, pitu s dimljenom janjetinom i šparogama i košarice punjene kremom od ovčje skute i vanilije sa šumskim voćem. Kažem, nabrajanje bi stvarno trajalo predugo...

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".