Nova energija boja CITROËNa

FOTO: PR FOTO: PR FOTO: pr FOTO: PR
C_42 počinje svoju novu sezonu: „CITROËN [RE]MIX!”. Tom prilikom međunarodni izložbeni salon Marke na aveniji Champs Elysées u Parizu nudi istinsko putovanje kroz vrijeme kombinacijom povijesnih i suvremenih vozila, ali i prošlih i današnjih koncepata! A kako bi iskustvo bilo još uzbudljivije, nova instalacija „Light Mix” omogućuje posjetitelju da „miksa” boje osvjetljenja salona C_42. Toliko energije za jesen!
Vidi originalni članak

Ove jeseni Marka počinje novu sezonu u salonu C_42 „CITROËN [RE]MIX!”. Po uzoru na svoj posljednji koncept CACTUS M, „outdoor” inačicu modela C4 Cactus u duhu legendarnog modela Méhari, CITROËN posjetiteljima svojeg međunarodnog izložbenog prostora nudi istinsko putovanje kroz vrijeme kombinirajući nasljeđe i kreativnost.
Stoga osim izloženih modela CITROËN C4 Cactus (čija se stražnja polovica nalazi iza panoa na kojem je prikazan stražnji dio koncepta Cactus M u omjeru 1:1) i Grand C4 Picasso, Marka predstavlja jedinstvene kreacije: 

UFO: 2011. slavni dizajner Ora-ïto stvorio je za CITROËN „UFO”, kao aluziju na „Unindentified Flying Object” (NLO na hrvatskom). Nadahnuto DNK-om marke CITROËN, to djelo, napola vozilo, a napola NLO, podsjeća na slavnu sliku modela CITROËN DS bez kotača koji je stajao na četiri balona poput svemirskog broda. 

PROTOTIP CITROËN C10: Cilj projekta koji je 50-ih godina vodio André Lefebvre bio je stvoriti vrlo lagano vozilo koje bi ispunilo potrebe obitelji. Taj je prototip zbog svoje unaprijeđene aerodinamike i oblika monovolumena u to doba bio nadasve avangardan. 

CITROËN 2 CV 007: Taj CITROËN zvijezda je velikih ekrana, s obzirom na to da je to bio jedan od triju primjeraka 2 CV koji su korišteni na snimanju filma Samo za tvoje oči (1981.) iz serije filmova o Jamesu Bondu. U njemu su sjedili Roger Moore i Carole Bouquet te se nalazio na plakatu za film!

 CITROËN GS SA STRELICAMA: Taj GS, istinski „Art Car” koji je 1976. preuredio umjetnik Jean-Pierre Lihou, u tren oka uvodi posjetitelja u svijet sedamdesetih! Njegove psihodelične boje (73 različite nijanse!) i isprepletene strelice utjelovljuju koncept „energetizma” koji je razvio taj umjetnik

.  Uz izložbu tih modela posjet salonu C_42 također nudi priliku za razonodu. Zahvaljujući konceptu „Light Mix”, posjetitelj može pomoću konzole „miksati” osvjetljenje u zgradi kako bi ga uskladio s ritmom glazbe! Sve je to upotpunjeno konceptima koje je publika već pohvalila:
 „Jump”: fotografska instalacija povezana s trampolinom na posljednjem katu salona C_42. Posjetitelj ima priliku sačuvati originalnu uspomenu na svoj posjet (fotografija se može besplatno prenijeti putem elektroničke pošte i/ili ispisati za 0,50 eura).
„The Speed Experience”: ova je instalacija u prostoru Racing nadahnuta simulatorom za testove aerodinamičnosti koji se upotrebljavaju pri izradi automobila, a posjetitelje poziva da prožive iskustvo brzine pomoću zvukova, svjetla i vjetra! Sigurno će vas oboriti s nogu! (cijena: 2 eura). 
 „Be Happy” : u okviru ove interaktivne instalacije na ekranu se prikazuje oblak riječi povezanih s optimizmom koji je važan za vrijednosti marke CITROËN. Posjetitelja se poziva da odabere riječ po vlastitom izboru i tako otkrije citat slavnog ili anonimnog autora povezan s odabranom riječi. Zatim se taj citat može podijeliti na društvenim mrežama.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".