Nije slučajno da se u neke pariške pekare čeka po sat vremena na ulazak, zaista vrijedi!

Naša poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec i velika ljubiteljica Pariza za Divu otkriva svoje najdraže pariške adrese - što jesti, gdje kupovati i kako se zabaviti
Vidi originalni članak

U posljednje vrijeme stalno sam na relaciji Pariz – Zagreb, nekako su se poslovne i privatne stvari tako posložile, no u svakom slučaju, trenutno vodim tri projekta u francuskoj prijestolnici koja mi je ujedno i najdraži grad, pa mogu slobodno reći da sam spojila ugodno s korisnim, kaže dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, koja je za Divu izdvojila svoje omiljene pariške adrese.

SHOPPING

Definitivno Le Bon Marché. To je stara francuska luksuzna robna kuća koja vam mora biti na popisu znamenitosti čak i ako niste fan shoppinga jer to je ipak puno više od klasičnog shopping centra na kakve smo navikli. Ima bogatu i zanimljivu povijest, vrlo je zanimljivo uređena i u unutrašnjosti, ali i izvana je svakako lijep primjer pariške arhitekture.

GASTRO

Cedric Grolet Opera – ovdje se čeka po sat vremena samo na ulazak, ali svakako s dobrim razlogom. Cedric je poznati francuski chef koji je otvorio svoju pekaru, odnosno slastičarnicu, a njegove kreacije su prava mala umjetnička (d)jela. Iznad pekarnice smješten je i restoran koji sam slučajno otkrila i mora se unaprijed rezervirati, no svakako preporučam.

Loulou je fini restoran s vjerojatno najljepšom terasom i pogledom u Parizu, hrana je izvrsna.

Le Tout-Paris – opušteni restoran inspiriran Art-Decoom, spektakularan pogled i divno mjesto za ispijanje pića ili pak za ručak.

Gigi - ovaj restoran preporučam za odlazak na večeru, a glazba je odlična. Inače, možete i puno celebritija ondje vidjeti.

Giraffe Paris restaurant – još jedan super restoran koji se isplati vidjeti, pogled na Eiffelov toranj je spektakularan. Iako je mnogima na listi zbog pogleda, ljubitelji interijera znat će cijeniti i luksuzno uređenje same unutrašnjosti.

Il Gelato del Marchese - najbolji, pravi talijski gelato, kad god sam u Parizu obavezno skoknem i ovdje.

ŠTO JESTI

Ne možete doći u Pariz i ne probati puževe, a jednom kad ih probate, obožavat ćete ih. Svakako probajte i foie gras, specijalitet od pačje ili jetre guske. Sirevi, žabe i razne salate su isto nešto što vrijedi probati dok ste u Parizu, nećete požaliti. Osim ručka i večere, Parižani su majstori i u spravljanju doručka.

Možda vam kroasani prvo padaju napamet, ali svakako bih preporučila salate s avokadom ako volite zdraviji odabir ili pak Croque Madame i Croque Monsieur, to su brzi i prefini topli sendviči koji se tope u ustima.

Općenito, ako volite gastronomiju, izlaske, restorane i kafiće, svakako posjetite dio oko osmog i 16. arondismana.

MUZEJI

Georges Pompidou je ovo je žila kucavica pariške kulturne scene, ovdje možete vidjeti suvremenu umjetnost u punom sjaju, niz koncerata, izložbi, konferencija... Obavezno posjetiti.

D'Orsay – ako volite impresionizam i likovnu umjetnost općenito, morate posjetiti ovaj muzej. Jedan je od najvećih na svijetu, vrlo je interesantan, ali i ako volite Van Gogha, morate vidjeti neka od njegovih najslavnijih djela uživo.

Općenito, ako volite umjetnost i istraživanje, svakako preporučam da si odvojite vremena za šetnje trećim i četvrtim arondismanom, ovdje sw nalazi niz malih fenomenanih dućana i ne toliko razvikanih brendova i osobno obožavam baš ovaj dio. Osobno, često sam u petom i šestom, ovdje ima baš svega i to je zona koju nekako najčešće obilazim. Znatno je mirniji, a ima jako puno toga za vidjeti.

Louvre – tu ne treba ništa govoriti, ovo je jedan od simbola Pariza, nijedan posjet ovom gradu nije potpun bez posjeta slavnom muzeju.

ZABAVA/CABARET

Paradis Latin – kabare u blizini Notre-Damea, u petom arondismanu. Zabava zagarantirana!

Le Lido – nažalost mislim da je trenutno zatvoren, ali trebao bi se uskoro ponovo otvoriti na moju veliku radost.

Moulin Rouge – sinonim za pariški noćni život, svakako posjetiti ako ćete biti u mogućnosti. Spektakl koji ćete pamtiti.

 

Volimo stil Mirjane Mikulec, a dizajnerica interijera sad je zablistala u kožnoj suknji i super salonkama
10 godina u domovima Hrvata: 'Raduje me jačanje estetske note u interijerima i iskorak prema eksperimentiranju'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".