Nemoćan tata Marko: "Molim vas da još jednom razmotrite odluku i omogućite rodiljama pratnju na porodu"

Markova supruga Sanja idućeg tjedna treba roditi djevojčicu, no zbog novih mjera, on neće moći prisustvovati porodu
Vidi originalni članak

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, bolnice zatvaraju svoja vrata za posjete - hospitalizirana djeca ostaju bez pratnje roditelja, a rodilje bez pratnje na porodu.

Odluka je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama jer roditelji vjeruju kako se pratnja može organizirati uz poštivanje epidemioloških mjera.

Svoju nemoć i frustraciju podijelio je i Marko Keba, čija supruga idući tjedan treba roditi djevojčicu. Kaže da se pratnje na porodu ne mogu usporediti s posjetima oboljelima jer je to puno više od toga.

- Razumijem okolnosti i brigu za zdravlje ljudi, posebno u mjestima koja su najranjivija, ali spreman sam kupiti i nositi najskuplju zaštitnu opremu i minimizirati rizik, rekao je Marko te zamolio da se još jednom razmotri donesena odluka jer u vrijeme poroda želi biti sa suprugom i djevojčicom.

Što je Marko još rekao, pogledajte u videu:

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".