Neka vaš nakit izgleda kao novi

Ako se vaš omiljeni nakit više ne sjaji kao nekad vrijeme je za čišćenje. Donosimo Vam jednostavan savjet kako nakit profesionalno očistiti u udobnosti doma...
Vidi originalni članak

Kada primijetite da se vaš najdraži komad nakita više ne sjaji kao inače vrijeme je za čišćenje. Možda ste do sada za tu uslugu plaćali ili kupovali skupa sredstava za čišćenje no mi vam donosimo jednostavan recept koji će vašem nakit vratiti stari sjaj. Sve potrebne sastojke vjerojatno već imate u kuhinji. 

Trebati će vam:

Mala zdjelica

1 žlica soli

1 žlica sode bikarbone

1 žlica tekućeg sapuna za suđe

Čaša vruće vode

Aluminijska folija

Stara četkica za zube

Obložite malu zdjelicu aluminijskom folijom. Nemojte preskočiti ovaj dio jer je tajna čišćenja u kemijskoj reakciji između folije i ostalih sastojaka. Zatim ubacite sol, sodu bikarbonu i tekući sapun za suđe i za kraj tekućinu prelijte s vrućom vodom. Nakon što se tekućina zapjeni ubacite željeni nakit i ostavite ga tamo 10 minuta.

Nakon deset minuta preostaje još samo nakit ručno izribati s četkicom za zube i vaš je posao gotov. Nakit će ponovo biti sjajan kao onog dana kada ste ga kupili.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".