Napravite najkremastiji cheesecake po receptu popularne zagrebačke slastičarnice za koji će se tražiti komad više

Cheesecake je jedna od najpopularnijih slastica, a Le Kolač je podijelio recept za Basque Cheesecake
Vidi originalni članak

Ako postoji neki desert kojeg bismo mogli jesti u svim varijantama, onda je to definitivno cheesecake. Popularna zagrebačka slastičarnica Le Kolač neprestano oduševljava svojim slasticama, a obožavatelje slatkog razveselili kad su, tijekom proljetnog lockdowna, na društvenim mrežama podijelili recept za Basque Cheesecake. Riječ je o baskijskom receptu za najkremastiji cheesecake koji je iznimno popularan u španjolskom gradu San Sebastianu. 

Kako kažu iz Le Kolača, sastojci su isti kao u klasičnom cheesecakeu, no razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi kojom se postiže naizgled "zapečena" korica. 

Sastojci: 

  •  282 g krem sira (Philadelphia, ABC, Vivis, ... bilo koji krem sir koji možete naći u maloprodaji)
  • 130 g kristal šećera
  • 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
  • 14 g glatkog brašna
  • 2 g soli
  • 2 jaja
  • 200 g slatkog vrhnja

Priprema:

  • zagrijte pećnicu na 220°C
  • mikserom povežite krem sir, šećer i vaniliju (nekoliko minuta)
  • dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati
  • dodajte suhe sastojke
  • dodajte slatko vrhnje
  • zagrijte pleh u pećnici
  • napunite kalup promjera 18 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta, ne duže
  • kada je gotov, cheesecake treba imati smeđu koricu, ali se i dalje treba ‘treskati’, sredina treba ostati kremasta.
  • kada je gotov, dobro ga ohladite u kalupu 
Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".