Napravite fritule kod kuće! Imamo savršeni recept s kojim nema 'dizanja' tijesta i gotove su za čas!

Recept za fritule pronašli smo na Instagram-profilu @zalogajcic_hr i savršen je za božićne dane
Vidi originalni članak

Kad govorimo o slasticama vezane za blagdansko i božićno razdoblje, ne možemo nikako preskočiti fritule. Nezaobilazan su dio šetnje adventom, a s obzirom na to da se ove godine on ne odvija na uobičajen način, vrijeme je da savršene fritule napravimo kod kuće. U tome će nam pomoći recept koji smo pronašli na Instagram-profilu @zalogajcic_hr, a gotove su za čas. 

Riječ je o brzim fritulama s jogurtom kod kojih se, umjesto kvasca, koristi prašak za pecivo pa tijesto ne treba odstajati, nego se može odmah pržiti.

Sastojci

  • 1 jaje
  • 180 ili 200 ml tekućeg jogurta
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čep rakije može i bez tog
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • pola praška za pecivo (može i cijeli, bit će još mekše)
  • po želji: limunova korica jabuka, cimet...

Priprema

  • Ulje ugrijati u loncu. Treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno
  • Kada ste zagrijali ulje da bude vruće, smanjite vatru na lagano. Uvijek se možete poslužiti i trikom s kuhačom - drvenu kuhaču uronite u ulje, ako se oko njega stvaraju veliki mjehurići, ulje je prevruće, ako se oko njega stvaraju manji mjehurići ulje je savršene temperature za prženje
  • Ako ćete fritule pržiti na jakoj vatri neće se stići napuhati, tada iznutra znaju biti zbite i pudingaste
  • Pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i sol
  • Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto
  • Vrećici za ukrašavanje ili onoj za meso odrežite vrh debljine palca. Napunite ju smjesom za fritule
  • Fritule istiskujte iznad lonca s uljem. Kada vam izađe "crvić" duljine slične kao i širine vrećice, samo ga prerežite nožićem kako bi pao u ulje
  • Nemojte prepuniti lonac fritulama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati
  • Kada se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, ako ne, samo ih vi dotaknite vilicom pa će se okrenuti
  • Obavezno pazite da vam ulje ne bude prevruće
  • Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju

Doris Vukšić doktorica je komunikacijskih znanosti koja radi na promociji hrvatskih inovatora i startupova te zvijezda naslovnice Dive za prosinac  Što nam je sve ispričala, pročitajte u subotu u Divi, ekskluzivno uz Večernji list  

 

Kakav par! Njih dvoje kao da su sišli s naslovnice nekog modnog magazina
Tako jednostavna, a tako divna: 'Ako se nešto nameće kao trend, neću to nositi samo jer je trend, a ne sviđa mi se'
Selak Raspudić bira spoj koji je čest u poslovnom svijetu, no savjetnica predlaže par malih izmjena u outfitu
Ovo je jedna od najotkačenijih jakni koju smo imali prilike vidjeti na špici: Nije za svakog, no ova ljepotica nosi je izvrsno
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".