Napravili najljepši vrt u Zagrebu pa dobili kaznu 900 kuna: 'Idemo na Prekršajni sud tražiti pravdu'

Martini Živković i Borisu Novkoviću danas su stigle kazne - po sedamsto kuna te još 200 kuna za troškove postupka
Vidi originalni članak

Ovog proljeća burne reakcije javnosti izazvala je anonimna prijava koju su Martina Živković i Boris Novković dobili jer su zasadili vrt i uljepšali kazetu u Preradovićevoj ulici. Nekoliko mjeseci kasnije, Boris i Martina dobili su kaznu u iznosu od sedamsto kuna te dodatnih dvjesto kuna za troškove postupka.

Sjećate li se vrta u centru Zagreba nastalog nakon potresa? Netko ih je prijavio i grad traži da ga uklone

- Mislimo se žaliti na to i idemo na Prekršajni sud tražiti pravdu, rekli su te dodali kako je vrt u međuvremenu totalno devastiran i uništen.

- Trebalo im je za to ravno dva mjeseca. U njemu su trenutno ostaci trave, opušci, pseći izmet, kao što je vidljivo i na fotografijama, rekao je Novković. 

Martina Živković dodala je:

- Imam papir na kojem piše "kriva je" na osnovu toga što su se nadležne službe, pomoću anonimne prijave koja bi zdravorazumski trebala završiti u smeću, informirale na Facebooku. Slijedi gradonačelnik koji kaže da kazne neće biti. Onda dolazi kazna. Službe Grada međusobno ne komuniciraju ili se ne uvažavaju? Ja bih i platila kaznu kada bi isti ti komunalci ispisivali kazne za javno uriniranje i povraćanje, ostavljanje smeća po ulici, flaša, čaša, nedozvoljeno parkiranje 24/7 u tom dijelu Preradovićeve, nepokupljeni izmet pasa, bicikli zavezani za živo drveće... Jer ako ima reda, onda se svi držimo reda. A ako nema reda, onda nek ne troše ni te tri kune na kuvertu i poštarinu za kaznu za sadnju cvijeća. I to su novci građana Zagreba.

Pogledajte kako sada izgleda vrt u Preradovićevoj: Privezan bicikl i "zasađena" pivska boca
Partijaneri dokrajčili vrt u Preradovićevoj: Uz uništeni vrt, ostavili su boce i urin
Pogledajte stanje prije sadnje vrta; reakcije se ne stišavaju i pokrenuta je nova inicijativa

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".