Nakon varaždinske škole, i Tehnička škola u Vinkovcima učenicama osigurala besplatne tampone i uloške

Učenice tampone i uloške mogu pokupiti na nekoliko mjesta; u uredu pedagoginje, školskoj administraciji, u knjižnici, tajništvu i u računovodstvu, a ovaj je potez dočekan s mnoštvo pohvala, u nadi da će se i ostale škole voditi takvim primjerom.
Vidi originalni članak

Riječka udruga ParRiter objavila je šokantne rezultate istraživanja prema kojem čak trećina ispitanih žena u Hrvatskoj štedi na menstrualnim ulošcima ili si ih, još poraznije, ne može uopće priuštiti. Nedugo nakon objavljenih rezultata istraživanja, iz varaždinske strojarske i prometne škole došle su vijesti za svaku pohvalu; svaka učenica ima pravo na besplatne tampone i uloške, bez obzira na to jesu li ih zaboravile ponijeti u školu ili si ih ne mogu priuštiti. 

Ovaj je primjer slijedila i Tehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima, koja je započela s podjelom higijenskih potrepština svojim učenicama. Kako piše Gradski portal Cibalia, potaknuo ih je primjer škole iz Varaždina pa su pokrenuli akciju podjele tampona i uložaka.

- Kako u našoj školi ima 120 učenica, odlučili smo, po ugledu na Strojarsku školu u Varaždinu, pokrenuti podjelu higijenskih potrepština u našoj školi. Željeli smo im na ovaj način pomoći tako da se slobodno jave na određena mjesta - rekao je za Gradski portal Cibalia Mate Vukšić, ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića. 

Učenice tampone i uloške mogu pokupiti na nekoliko mjesta; u uredu pedagoginje, školskoj administraciji, u knjižnici, tajništvu i u računovodstvu, a ovaj je potez dočekan s mnoštvo pohvala, u nadi da će se i ostale škole voditi takvim primjerom.

Hlače kakve nosi zgodna Dalmatinka ne bi svatko isfurao, no njoj tako dobro pristaju!
Jednostavna i prekrasna: Medicinska sestra pokazala zašto je klasika u odijevanju odličan izbor
U trendu je boja kose s kojom ne morate brinuti o izrastu: It djevojke je obožavaju, a lako se održava
Jedna u leopard-suknji, a druga u must have trapericama: Kombinacije lijepih sestrični baš nikad ne izlaze iz mode

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".