Nakon kontroverza s donacijama u prosincu, Chiara Ferragni ponovno na meti kritika modne industrije

Influencerica se nije pojavila na popisu od devet kandidata predloženih za članove upravnog odbora tvrtke Tod's SpA u kojoj je sudjelovala posljednje tri godine
Vidi originalni članak

Nakon slučaja Pandoro Balocco, koji ju je koštao kazne od 1,1 milijun eura, influencerica Chiara Ferragni upisana je u registar osumnjičenih s hipotezom teške prijevare i za uskršnja jaja Dolci Preziosi te za svoju lutku Trudi, nazvanu 'Maskota Chiara Ferragni', lansirana na tržište 2019. godine.

Naime, da podsjetimo, Chiara je napravila projekt s tvrtkom slatkiša Balocco kako bi lansirala pandoro (božićni kolač) s logotipom Ferragni, po cijeni od 9 eura, što je trostruko više od uobičajene cijene. Na kutiji proizvoda pisalo je da će novac od prodaje kolača biti doniran pedijatrijskoj bolnici Regina Margherita u Torinu. No, istina je zapravo drugačija - donaciju od 50.000 eura već je dala sama kompanija Balocco prije nego što su kolači uopće pušteni u prodaju, a Ferragni je tom kampanjom zaradila milijun eura. Na kraju se javno ispričala te izjavila da je milijun eura ipak donirala upravo toj bolnici u Torinu.

Sada, influencerica se nije pojavila na popisu od devet kandidata predloženih za članove upravnog odbora tvrtke Tod's SpA koje je većinski dioničar tvrtke DI.VI. Finanziaria di Diego Della Valle & Co. predložio nakon zatvaranja tržišta, kako prenosi WWD.

Imena bivšeg predsjednika Ferrarija Luce Cordera di Montezemola i Luigija Abetea također nisu bila uključena, dok je novi dodatak bila Maria D’Agata, koja je glavna savjetnica za kozmetički proizvodni div Intercos Group od 2014. godine.

Modna grupa istaknula je da su "ne samo Chiara Ferragni, već i svi članovi upravnog odbora Tod's SpA dosegli prirodan istek svog mandata" od tri godine. Stoga je tvrtka DI.VI. Finanziaria di Diego Della Valle & C. Srl predstavila novu listu kandidata sastavljenu u skladu s odredbama ugovora sklopljenih s L Cattertonom i objavljenih na tržištu 15. veljače 2024. Mnogi tvrde da je odlazak Chiare Ferragni iz odbora povezan s nedavnim 'pandoro' kontroverzama i reputacijskim problemima koji proizlaze iz pogrešne komunikacije oko dobrotvorne inicijative.

U prosincu prošle godine, u jeku te kontroverze, Safilo je objavio da prekida licencni ugovor za dizajn, proizvodnju i distribuciju kolekcije naočala marke Chiara Ferragni.

Vijest o dolasku Ferragni u Tod's u travnju 2021. smatrala se kao doprinos pomlađivanju grupe i uzrokovala je skok dionica tvrtke na talijanskoj burzi. Sljedeće godine grupa je već izvijestila o promjeni u upravi povezanoj s Ferragnijem, kada više nije bila neovisna direktorica, ali je ostala član uprave, sve do sada.

Chiara Ferragni, sada upisana u registar osumnjičenih, suočava se s novim izazovima u svijetu mode i biznisa, dok njezini potezi i kontroverze nastavljaju privlačiti pozornost javnosti i industrije.

Zasladite Uskrs fantastičnom Paskom - sočnim i mirisnim kruhom kojeg će se tražiti komad više
Mia Matić modno nikad ne griješi: I u dnevnom izdanju izgleda kao da je sišla s naslovnice magazina
Frendice sa super stilom u malom prstu: Trendovi u kombinaciji s klasikom na njima izgledaju tako dobro

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".