Najukusniji recept za desert koji se topi u ustima: Medena torta koja baš nikog neće ostaviti ravnodušnim

Anita Bubalo Jambrović podijelila je s nama recept za medenu tortu, koja se može raditi i poput kolača, odnosno pite, a u njoj će uživati baš svi!
Vidi originalni članak

U receptima koje je s nama podijelila Anita Bubalo Jambrović s Instagram-profila @mamineslatkebrige uživali smo već mnogo puta, a ovog je puta pripremila recept koji baš nikog neće ostaviti ravnodušnim! Riječ je o medenoj torti, poznatijoj još i pod imenom medena pita koja se jednostavno topi u ustima. Vrijeme je za "zasukati" rukave - priprema možda nije najbrža, ali svaka minuta zasigurno vrijedi kad isprobate rezultat. U slast!

Sastojci za kore

  • 100 g margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 žlice meda
  • 1 čaša šećera (2dcl)
  • brašna koliko primi (oko 500-700 g)

Priprema kora

Margarin, šećer i med otopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i pretresti u plastičnu posudu. Dodati jaja i prašak za pecivo lagano mješajući. Kada se sjedini, polako dodavati brašno i lagano miješati; brašna dodavati koliko smjesa primi, da se može razvaljati. Dobivenu smjesu podjeliti na 7-8 jednakih dijelova-kora, a savjetujem izvagati cijelu smjesu i podijeliti na jednake dijelove.

U jedan lonac naliti vrelu vodu i posudu s tijestom staviti u vodu kako bi tijesto bilo toplo i lakše se razvaljalo jer, ako je hladno, neće se moći razvaljati. Pećnicu zagrijati na 160°C. Kore peći na papiru za pečenje koji treba staviti na dno kalupa (okvir kalupa nije potreban) dok lijepo ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade.

Sastojci za kremu

  • 1 kantica (900g) Milerama ili kiselog vrhnja (najbolje Dukatovo crveno 20% masnoće)
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 5 vanilin šećera
  • šećer u prahu po želji (ne puno, bolje probati da ne bude preslatko jer su i kore slatke)

Priprema kreme

Izmutiti šlag, smanjiti brzinu te dodati kiselo vrhnje ili mileram, vanilin šećer i šećer u prahu. Miješati lagano dok se ne sjedini. Kada se sjedini, slagati redom:  prva kora pa krema, druga kora pa krema... Dok ne dođete do sedme kore koju treba namazati kremom, a osmu koru izmrviti i posipati na vrh

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".