Najljepša božićna torta čija je priprema jednostavnija nego što se čini: Iznenadite ukućane ukusnim receptom

Tonka Radić Čobanov s nama je podijelila recept za tortu koja će biti prava zvijezda blagdanskog stola
Vidi originalni članak

Točno nas deset dana dijeli od blagdana pa sve više razmšljamo o slasticama koje bismo mogli pripremati. Ako želite nešto uistinu posebno, ukradite ideju od Tonke Radić Čobanov koja stoji iza Instagram-profila Tonkina kužina.

S nama je podijelila recept za genijalnu tortu od naranče, bijele čokolade i mascarponea - torta izgleda divno, a iznenadili smo se koliko je priprema zapravo jednostavna. Potrebno je samo malo zasukati rukave i baciti se na posao.

Recept prenosimo u nastavku:

Sastojci

  • 315 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 2 žumanjka
  • 390 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žličice mješavine za medenjake ili 2 žličice cimeta i 3 žličice mljevenog đumbira
  • prstohvat soli
  • 240 g margarina Rama ili maslaca

Sastojci za kremu od naranče

  • 100 ml cijeđenog soka od naranče
  • 50 ml cijeđenog limunovog soka
  • korica jedne naranče
  • 2-3 žlice granuliranog šećera
  • 3 cijela jaja
  • 1 žlica gustina
  • 100 g hladnog margarina narezanog na kockice
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu od bijele čokolade

  • 500 g mascarponea
  • 250 g bijele čokolade
  • 200 ml hladnog vrhnja za šlag

Priprema

Prvo napravite biskvit

  • pomiješajte cijela jaja i žumanjke sa 100 ml mlijeka
  • u drugoj posudi izvažite brašno, šećer, prašak za pecivo, začine za medenjake i sol
  • polako dodajte suhe sastojke uz stalno miksanje smjese od jaja i mlijeka
  • dodajte mekani maslac i preostalo mlijeko smjesi brašna i izmiksajte
  • dva kalupta od 18 cm obložite pek papirom i pecite 40-45 minuta na 180°C

Dok se biskvit peče, napravite kremu od naranče

  • ulijte sok naranče i limuna u zdjelu, pomiješajte sa šećerom, jajima, soli, naribanom koricom naranče i gustinom
  • kuhajte na laganoj vatri dok krema ne zagusti
  • dodajte kockice maslaca i miješajte dok se ne otopi
  • procijedite kremu kroz sito

Priprema kreme od mascarponea

  • otopite čokoladu na pari
  • isucite vrhnje za šlag
  • pomiješajte mascarpone i bijelu čokoladu
  • špatulom umješajte vrhnje za šlag, kremu od mascarponea i bijele čokolade

Vrijeme je za slaganje

  • slojevi idu redom: biskvit, bijela krema, krema od naranče, biskvit...
  • završite s bijelom kremom koju premažete oko torte
  • po želji dodajte ukrasne gingerbread kekse, a recept za njih možete pronaći ovdje.

Na kioscima potražite Divu Style, glossy izdanje na 180 stranica! Zvijezda naslovnice je Barbara Kolar, a dolazi u kompletu s Borboleta narukvicom za 49,90 kn

Elegancija na trendi način: 'Nikad ne bih nosila glomazne tenisice i oversized krojeve kod kojih se izgubi ženstvena figura'
Zgodne sestre s Cvjetnog: 'Ne nosimo tajice, trenirke i Uggsice, kao ni sve ostalo što ne naglašava ženstvenost'
Prekrasne mama i kći ukrale pozornost na zagrebačkoj špici: Osvojile super outfitima, ali i divnim osmijesima
Mnogi od njih zaziru, a zapravo su genijalan proizvod za mekoću i dubinsku hidrataciju lica i tijela

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".