Najfiniji keksići s pistacijom, bijelom čokoladom i malinama koje ćete peći cijelu zimu

Ako volite prhke keksiće punjene voćnim džemom, ovaj recept iz nove knjige Matejke Buče osvojit će vas na prvi zalogaj.
Vidi originalni članak

Ako volite kuhati, bilo da se radi o slanim jelima ili ukusnim slasticama, zasigurno ste barem jednom naišli na recept Matejke Buče. Osim što stoji iza bloga Like chocolate koji je nepresušna internetska riznica slasnih zalogaja, autorica je i četiri kuharice, od kojih se druga, imena "Svaki dan nešto na brzinu", od nedavno također nalazi u mnogim kuhinjama. 

- Svi koji me duže prate već su dobro upoznati s mojom velikom ljubavi prema keksićima s džemom. Iako u ovom poglavlju ima (pre)više recepata za kekse, ove nikako nisam mogla zaobići jer kombiniraju svima omiljene okuse pistacije, bijele čokolade i malina - otkrila je te s nama podijelila recept iz svoje nove kuharice koji donosimo u nastavku.

Za 20 kom
Vrijeme pripreme: 25 min

Keksi:

110 g maslaca, omekšalog
prstohvat soli
85 g šećera u prahu
1 jaje
200 g glatkog brašna
50 g pistacije, sitno sjeckane
50 g bijele čokolade, sitno sjeckane
oko 70 g džema od malina

Dodaci (po želji):

100 g pistacije, sitno sjeckane
20 g bijele čokolade, otopljene

Upute:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje.

Maslac, sol i šećer u prahu miksajte 2 – 3 minute, dok maslac ne postane kremast i svilenkast.

Dodajte jaje pa još kratko izmiksajte.

Na kraju umiksajte brašno te sitno sjeckanu čokoladu i pistaciju (ne smije biti skroz mljevena, treba imati teksturu).

Ako imate vremena, stavite smjesu u zamrzivač na 10 minuta, ali taj korak možete i preskočiti.

Oblikujte kuglice težine oko 25 g i slažite ih na pleh, ostavljajući između njih razmak od oko 5 cm.

Ako želite, kuglice uvaljajte u sjeckanu pistaciju.

Dršku drvene kuhače umočite u malo brašna pa njome napravite udubinu u svakom keksiću, neka uđe do 2/3 dubine keksića. Svaku udubinu napunite džemom – najlakše je džem staviti u slastičarsku vrećicu s nastavkom odgovarajuće širine.

Keksiće pecite 9 – 10 minuta tj. dok ne počnu dobivati boju s donje strane.

Ako želite, keksiće prošarajte otopljenom bijelom čokoladom. Dobar tek!

Čuvanje:
Keksi mogu stajati na sobnoj temperaturi i do 2 tjedna. Možete ih i zamrznuti prije ili poslije pečenja. Ako ih pečete zamrznute, trebat će im nešto duže vremena u pećnici.

Jednostavan trik s ružem za usne iz 90-ih pomoću kojeg ostaje postojan i ne razmazuje se cijelu noć
Baršunasti zimski ‘outfit’ za lice: Koža voli bogate formule s kojoj će se nahraniti i zaštititi od hladnoće
Izaberite puder sa super pokrivnom moći ispod kojih koža diše: Izdvojili smo formule koje vlaže lice

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".