Najdoktorica u svojoj specijalizaciji zvijezda je nove Dive: 'Liječnik mora biti ljubitelj ljudi. To nije zanimanje, to je poziv'

Novu Divu potražite na kioscima u subotu, 15. siječnja, ekskluzivno uz Večernji list.
Vidi originalni članak

Na naslovnici prvog izdanja Dive u novoj, 2022. godini nalazi se dermatologinja Ivana Prkačin, koja je nedavno ponijela titulu najdoktorice u svojoj specijalizaciji po izboru pacijenata. Za Divu kaže da joj to puno znači te otkriva koliko je organizacije potrebno za 'žongliranje' troje djece, obitelji, posla u KBC-u, predavanja na medicini...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jako sam ponosna na činjenicu da sam na popisu najboljih liječnika u našoj zemlji, posebno jer je riječ o tituli koja izravno ovisi o izboru pacijenata. Popis objavljuje portal najdoktor.com koji je u projekt krenuo s ciljem da na temelju iskustava pacijenata stvore što je moguće realniju sliku o pojedinim doktoricama i doktorima - rekla je Ivana za Divu i dodala da su liječnici osobe koje se stavljaju u službu zdravlja druge osobe pa ne mogu dobro obaviti svoj posao ako nemaju osjećaj prema toj osobi:

-  Liječnik mora biti ljubitelj ljudi, koji će tu ljubav dokazati i djelom. To nije zanimanje, to je poziv. A zadovoljstvo pacijenata mora nam biti glavni cilj i postulat. Zbog njih smo tamo. Nužno je stvoriti humanije okruženje kako bismo zdravstvenu skrb učinili još boljom. U Hrvatskoj je zdravstvena skrb izvrsna, ali uvijek mora i može bolje.

S liječnicom smo razgovarali i o brizi za kožu pa je pojasnila koje su ključne stvari na koje moramo obratiti pažnju, a prokomentirala je i razvijenost svijesti o zdravoj koži, odnosno koliko je ona visoka u Hrvatskoj, u odnosno na ostatak EU i svijeta. Osvrnula se i na ravnopravnost žena i muškaraca u medicini, svoje slobodno vrijeme te otkrila nekoliko detalja o svojem stilu. 

U veljači, prema kineskom horoskopu, počinje godina tigra pa je upravo on glavni motiv koji je svoje mjesto našao na odjevnim komadima i modnim dodacima mnogih dizajnerskih i high street brendova. Godina pred nama neće biti samo u znaku tigra, nego i Very Peri boje, nijanse koju je institut Pantone osmislio i proglasio bojom 2022. 

Da je budućnost ženskog roda, potvrđuje nam i Urška Sršen, nesuđena kiparica koja briljira na svjetskoj tech sceni.  S poslovnim partnerom Sandrom Murom pokrenula je Bellabeat, poslovnu kompaniju čiji nakit nosi i obitelj Kardashian, a talentiranu Slovenku, s kojom možete pročitati intervju u novom broju, Forbes je svojedobno stavio na listu "30 under 30". 

Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, modni dvojac koji stoji iza hrvatskog brenda KLISAB, govore što ih inspirira, o trendu gomilanja odjeće i stanju na domaćoj modnoj sceni, a naš Goran Čižmešija i ovog siječnja donosi najbolje sa zimske zagrebačke špice koja uvijek posluži kao odlična modna inspiracija. 

Splićanka Gabrijela Budimir otkrila nam je više o svom stilu u rubrici Insta Style.

- Što sam starija, to sam mudrija i pročišćenija, više cijenim dobre vječne komade poput sakoa, balonera, dobre torbe... nego trendovske i nametnute must have komade. Ipak vjerujem kako ću prateći svoj karakter uvijek biti svestrana i otvorena prema modnim novitetima. Rekla bih da se nije nešto pretjerano mijenjao osim što je sazrio - rekla je. 

Naša Dubravka Prpić Znaor osvnula na stil novinarke Mirjane Rakić, jedne od onih dama koja u modi ima formulu jaču od jurećeg trenda - kombinira komade iz svijeta klasike, a trendove dodaje kroz detalje i modne dodatke, a takvu je formulu jednostavno poštivati i pratiti svaki dan.

U hrabroj ispovijesti, Marko Babić ispričao nam je sve o svojoj borbi sa sarkomom i kako u njoj ostaje pozitivan. 

- Uvjeren sam da s glavom možeš svašta, s pozitivom sam sebi možeš donijeti čuda - poručio je Marko.

 

Naša novinarka Dubravka Prpić Znaor obišla je pet poznatih slovenskih skijališta - Roglu, Vogel, Kanin, Kranjsku goru i Krvavec, a donosi i sve što trebamo znati iz beauty svijeta na početku godine.

Volite li nude make up, oduševit će vas tema o neutralnim tonovima. Oni su idealni za svaki dan jer licu daju eleganciju i lako ih je kombinirati sa sličnim ruževima pa nije ni čudo što se mnogima nalaze u dekorativnim kozmetičkim favoritima. 

Kad je u pitanju njega tijela, tu okrećemo novu stranicu i želimo samo provjereno zdrave sastojke pa u prvi plan dolazi prirodna kozmetika. Nudi nam bazu u biljnim sastojcima koji će koži biti čisto dovoljni - bez potrebe za 10 proizvoda. U realnosti i na policama to izgleda ovako - aloe vera, kao kraljica hidratacije i nježnosti, prisutna je u niz formula, a tu su i mango, naranča, jojoba, shea maslac te niz drugih.

I, za kraj, znamo da je strpljenje bitno, a to posebno vrijedi u slučaju anti-age preparata. Anti-age kreme i serumi djeluju nakon nekog vremena, ne preko noći, i koži treba oko mjesec dana da se obnovi, a kako ih koristiti i koje odabrati, pročitajte u novoj Divi. 

Novi broj Dive potražite na kioscima u subotu, 15. siječnja, ekskluzivno uz Večernji list. 

 

Prvo nas je osvojila osmijehom, a zatim stajlingom: Biste li nosili odvažne čizme kakve nosi zgodna brineta?

Izabrani najbolji ženski i muški parfemi u 2021.: Nalazi li se i vaš mirisni favorit među njima?

2022. u znaku plave kose? Pogledajte kakve trendove najavljuje vlasnica popularnog zagrebačkog salona

Modno osviješteni i u hladnim danima: Liječnički par otkrio da se gotovo uvijek usklađuju kada izlaze

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".