Najbolji razlozi zašto bi žene trebale odabrati električne automobile

Električni auti nisu toliko svestrani, nemaju slobodu kretanja, sporo se pune… Sve to pada u vodu s novom Toyotom bZ4X
Vidi originalni članak

Automobil već odavno nije prijevozno sredstvo koje nam služi stići od točke A do točke B, to je odraz vašeg životnog stila, vrijednosti i pogleda na život. Električni automobili “ukrali” su pozornost u autosvijetu s potpunim pravom, a u elektriziranom putovanju kroz oktanski svijet, u kojem su do sada dominirali muškarci, donosimo vam glavne razloge zašto bi baš žene trebale odabrati električne automobile i kako vam ova ekološka čuda mogu obogatiti život.

Održivost sa stilom
Žene su oduvijek bile pioniri u modi, a vožnja električnih automobila nije iznimka. Ovi elegantni, ekološki prihvatljivi high-tech automobili nisu samo učinkoviti već i odišu stilom i sofisticiranošću. Zamislite se kako krstarite cestom i bez napora klizite u novoj Toyoti bZ4X, dok su svi pogledi uprti u vas. Sa svojim futurističkim dizajnom i čistim linijama, električni automobili savršen su dodatak za modernu ženu koja brine i o modi i o okolišu. Toyota je osmislila elegantni i robusni dizajn za bZ4X, jednako prikladan za moderni gradski život, ali i za život na selu. Na prvi pogled dominiraju karakteristična tanka LED prednja svjetla, dok su prednji kutovi posebno naglašeni kako bi se postigao savršen sklad i dodatno istaknuo upečatljiv izgled automobila. 

Dizajn unutrašnjosti posvećen je udobnosti i prostranosti koji putničkom prostoru pružaju osjećaj i ambijent kao u dnevnom boravku. Taj osjećaj dodatno pojačava upotreba mekih, pletenih tekstura na presvlakama i ploči s instrumentima, kao i detalji glatke završne opcije i panoramski krov koji je dostupan kao opcija.

Spašavanje planeta
Žene imaju dugu povijest zagovaranja pozitivnih promjena, a električni automobili savršeno se uklapaju u ovu misiju. Vožnjom na električni pogon smanjujete štetne emisije i pomažete u borbi protiv klimatskih promjena. To je mali korak koji može napraviti značajnu razliku za buduće generacije. Električnim automobilom pokazujete svoju posvećenost okolišu i možete nadahnuti druge da slijede vaš primjer. Toyota je jedan od pionira smanjenja stope zagađenja u prometu, a bZ4X odraz je filozofije „Beyond Zero“ (Dalje od nulte emisije), filozofije usmjerene na ljude, kojom Toyota želi pokazati da nastoji ići i dalje od nulte emisije ugljičnih plinova.

Šutnja je zlato
Umorni ste od bučnih motora koji nadglasavaju vaše omiljene note ili zbog njih ne možete razgovarati sa suputnicima na zadnjem sjedalu, već se morate nadvikivati i okretati tijekom putovanja? Električni automobili su nevjerojatno tihi, nudeći spokojnu vožnju koja je glazba za vaše uši. Uživajte u miru i tišini otvorene ceste, bez stalnog brujanja tradicionalnog motora, bilo da se vozite s posla i trebate mir i tišinu nakon napornog dana ili idete na izlet i želite čuti sve što najmlađi članovi obitelji imaju reći.

Dizajneri u Toyoti nisu mislili samo na estetiku kad su dizajnirali novi bZ4X. Kako bi se smanjila razina buke u unutrašnjosti, na bočnim je staklima upotrijebljeno deblje staklo, a razmak između stakla u vratima i prednjeg trokutnog panela je širi i ravnomjerniji, čime je smanjena razina buke koja nastaje uslijed vrtloženja vjetra. 

Zbogom benzinskim postajama
Budimo iskreni, tko voli benzinsku postaju? Osim kada je nužda u pitanju, to je uglavnom prljavo iskustvo, oduzima vremena i često predstavlja gnjavažu, pogotovo kada se naprave redovi. Električni automobili eliminiraju potrebu za čestim odlascima na benzinsku postaju. Punjenje kod kuće jednostavno je poput priključivanja mobitela ili laptopa, a mnogi vlasnici električnih automobila smatraju da je to praktičnije od tradicionalnog točenja goriva. 

Zamislite koliko je ovo praktično! Svako se jutro probudite s punim “tankom goriva”. Uz kućne punionice, čak i obične utičnice, vlasnici električnih automobila mogu osigurati da su njihova vozila spremna za vožnju kad god to požele. Nema više ranojutarnjih odlazaka na benzinsku postaju u pidžami – električni automobili nude potpuno novu razinu pogodnosti.

A kao šlag na torti, Toyota bZ4X u Premium opremi nudi ugrađene solarne ćelije koje mogu napajati baterije i puniti automobil dok stoji vani. Ako je dovoljno sunčano, automobil može napuniti dnevno baterije za otprilike 11 km, što je dovoljno za većinu gradskih vožnji koje su uglavnom kratke.

Ako se i dogodi da morate puniti automobil na nekoj od punionica, nema ispušnih plinova, para ili mrlja na podu od goriva, a slobodnih mjesta uvijek ima zahvaljujući aplikacijama na pametnim telefonima i rezerviranju punjača. 

Održavanje bez napora


Tradicionalni automobili dolaze s dugom listom kako održavati automobil, od promjene ulja do zamjene remena. Električni automobili imaju puno manje pokretnih dijelova, što znači manje trošenja i općenito manje troškove održavanja. Drugim riječima, s električnim automobilom provodit ćete manje vremena kod mehaničara, a više vremena radeći stvari koje volite. Koliko je Toyota uvjerena u sigurnost i trajanje baterije, jasno je kroz činjenicu da jamči da će baterija zadržati 70% kapaciteta i do 10 godina, što je dodatno potvrđeno jamstvom proizvođača na električno vozilo u trajanju od 8 godina ili do 160.000 km, te dodatno, produljeno jamstvo za bateriju u trajanju do 10 godina ili 1 milijun prijeđenih kilometara, koje se aktivira nakon redovne godišnje provjere električnog vozila.

Porezni poticaji i uštede
Već i vrapci na grani znaju za poticaje koje svake godine svi budući vlasnici električnih vozila željno iščekuju. Osim toga, električni automobili općenito imaju niže operativne troškove, što vam dugoročno dodatno štedi novac. 

Ekološki osviještene avanture
Za avanturističku ženu, električni automobili otvaraju svijet ekoloških mogućnosti putovanja. Krenite na putovanje bez grižnje savjesti, istražite udaljena odredišta i uživajte u ljepoti prirode bez ostavljanja velikog ugljičnog otiska. Električni automobili savršeni su suputnici za one koji traže smislena iskustva na otvorenom. Naravno, avanture nisu ograničene samo na cestu, bZ4X predviđen je za glatku, intuitivnu vožnju uz autentične off-road performanse SUV modela.

A uz napredne infotainment sustave, pametnu povezanost i inovativne značajke, vožnja električnog automobila čini se kao da ste zakoračili u budućnost. Ostanite povezani, zabavite se i informirajte se na svakom putovanju.

Odabirom električnog automobila šalje se snažna poruka – vožnjom električnog automobila, postajete uzor drugima u svojoj zajednici, ali i šire. Ne vozite samo auto, nego, kao što žene čine već stoljećima, pokrećete promjene i inspirirate druge da slijede vaš primjer.

Odabir električnog automobila više je od odluke o prijevozu, to je izbor stila života koji je u skladu s vašim vrijednostima i preferencijama. Žene osobito mogu profitirati od prihvaćanja električnih vozila, od njihovog stila i održivosti do pogodnosti i ušteda koje nude. Pa zašto se ne biste odvažili i “elektrizirali” svoj život? Vrijeme je da se pridružite pokretu prema zelenijoj, čišćoj i modernijoj budućnosti na cesti. I sve to sa stilom, u novoj Toyoti bZ4X.

U galeriji pogledajte kako izgleda Toyota bZ4X:

FOTO: Toyota Croatia FOTO: Toyota Croatia FOTO: Toyota Croatia FOTO: Toyota Croatia FOTO: Toyota Croatia FOTO: Toyota Croatia FOTO: Toyota Croatia

*Sadržaj nastao u suradnji s Toyota Croatia d.o.o.

'Lažna' matičarka otkriva: Mladenci žele obred s više romantike i humora i zato nam najviše dolaze

Završio je 80. Venecijanski filmski festival, a evo tko su bili najbolje odjeveni poznati

Vanilla chai frizura najbolji je i najjednostavniji način da ove jeseni isprobate plavu boju kose

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".