Na Netflix je izašla druge sezone serije Yellowstone koja je zaslužna za ponovnu popularnost Western mode

Serija prati obitelj Dutton, vlasnike najvećeg ranča u Montani, Yellowstone Dutton Ranch, koji se obično naziva ‘Yellowstone'
Vidi originalni članak

Na Netflix je ovih dana izašla druga sezone popularne serije Yellowstone, čija je prva sezona premijerno prikazana 2018. godine. Iako je na drugim streaming kanalima prikazano već pet sezona te su mnogi u iščekivanju novih epizoda, reakcije na dodavanje novih epizode na Netflix ne staju i mnogi su oduševljeni ‘novom’ sezonom.

Naime, Yellowstone je američka neo-vestern serija koju su kreirali Taylor Sheridan i John Linson, a premijerno je prikazana 20. lipnja 2018. na Paramount Networku. U seriji možemo vidjeti brojne poznate glumačke face, kao što su Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille i Gil Birmingham. 

Serija prati obitelj Dutton, vlasnike najvećeg ranča u Montani, Yellowstone Dutton Ranch, koji se obično naziva ‘Yellowstone’. Prati i sukobe duž zajedničkih granica ranča Yellowstone, indijanskog rezervata Broken Rock, Nacionalnog parka Yellowstone i građevinskih poduzetnika. Peta sezona bit će posljednja, a slijedit će nastavak serije pod nazivom 2024. Prvi dio pete sezone premijerno je prikazan 13. studenog 2022., dok je premijera drugog dijela zakazana za studeni 2024.

Prilikom premijere prvog dijela posljednje sezone, društvene mreže oduševila je, takozvana, Western moda koju su nosili glavni likovi serije. Osim na malim ekranima, popularnost ove mode mogli smo vidjeti i na modnim pistama prošle godine. Pletivo s resama okupiralo je modnu pistu kod Proenza Schoulera i Bottege Venete, traper je bio glavni materijal kod Schiaparellija, a kaubojske čizme uparene su s odijelima od tvida kod Chanela.

No, iako si modni svijet pripisuje zasluge za vraćanje zapadnjačkog stila u prvi plan, obitelj Dutton iz Yellowstonea zapravo je zaslužna za ponovno vraćanje Western mode.

Kevin Costner, koji glumi udovca patrijarha obitelji Dutton, nosi velike remene s kopčom, njegova kći Beth ima ormar pun svilenih bluza i čizama za jahanje, a rančerski majstor Rip Wheeler nikad nije bez šešira s otvorenom krunom. Obiteljska borba za moć u seriji, koja prati obitelj Dutton dok se natječu za kontrolu nad svojim obiteljskim rančem, opisana je kao popularna Netflixova serija ‘Nasljeđe’, ali s konjima i kaubojima.

Loš dečko, kauboj u duši i netko tko svom snagom čuva svoju dušu. To je način na koji Rip Wheeler sebe definira u TV seriji. Osim što je ‘loš dečko’, obožavatelji su također jako inspirirani njegovim stilom. Ono što ga je izdvojilo od ostalih je crna jakna koja je postala kultni prikaz mode u Yellowstone-u.

John Dutton vlasnik je ranča Yellowstone i jedan od najpoštovanijih ljudi u zajednici. Čovjek je koji je većinu svog života proveo pokušavajući očuvati ranč. John je tijekom serije nosio različite stilove jakni. Za razliku od Ripa Wheelera, koji se zadržao na jednoj crnoj odjeći, John je nosio raznu odjeću koja je uključivala i bež i narančastu jaknu od pamuka. Također, njegov bijeli šešir i traper košulja stvaraju klasični zapadnjački izgled koji možete jednostavno ponovno stvoriti za sebe.

Otprilike na polovici prve sezone, Beth Dutton nosila je ovu jednostavnu, ali zadivljujuću kariranu spuštenu haljinu. Haljina je bila midi duljine, s dubokim dekolteom, dajući nam uvid u stil koji je preferirala. Sviđa nam se kako je gotovo nemarno nabacila kardigan preko gornjeg dijela.

U kasnijim epizodama, Jaime Dutton nema mnogo prilike biti na ranču, s obzirom na to da se pretvorio u poprilično prognanika iz Yellowstonea. No, u sedmoj epizodi druge sezone, on je obučen slično kao i ostatak svog klana u prošiveni prsluk preko karirane košulje i radnih rukavica.

S vremena na vrijeme vidimo Beth kako unosi boho stil u svoje kombinacije. Njezin legendarni kaput s uzorkom leoparda iz druge sezone, kao i umjetno krzno snježnog leoparda iz četvrte sezone, savršeni su primjeri. Tako je i ovaj spektakularni kimono ogrtač, koji savršeno pristaje uz njezinu strawberry blonde kosu.

10 modnih trendova koji će biti najpopularniji u 2024.
Za dolazak proljeća: Najbolji komadi iz novih kolekcija koje ćemo nositi u nadolazećim mjesecima
Ako tražite učinkovit tonik, isprobajte neki od ovih za koje dermatolozi kažu da odgovaraju svakom tipu kože

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".