Na Črnomercu posađen vrt; a njegovi autori poručili: "Ako mogu anonimne prijave, može i anonimni vrt"

Autori su se potpisali kao "Gerila Vrtlari" i dodali pitanje: Kome smeta?
Vidi originalni članak

Nakon što je podnesena anonimna prijava protiv vrta u Preradovićevoj ulici kojim su Martina Živković i Boris Novković željeli uljepšati ulicu nakon grada razrušenog u potresu, Zagrepčani su diljem Zagreba počeli saditi mini-vrtove kako bi grad bio zeleniji i ljepši.

Na Facebooku je pokrenuta inicijativa Zasadi vrt! Uredimo Zagrebi sami kojoj su se priključili mnogi građani, a na Črnomercu je zasađen poseban vrt koji je prolaznicima ukrao pozornost. Divnom cvijeću dodane su bubamare, ali i ploča sa zanimljivom porukom.

Autori, koji se potpisuju kao "Gerila Vrtlari", poručili su:

- Ako može anonimna prijava, može i anonimni vrt!, te dodali poruku "Volim Zagreb" uz hashtag s pitanjem #komsmeta?

Podsjetimo, Martina i Boris zasadili su mini-vrt u Preradovićevoj ulici krajem travnja na maloj kazeti koja je do tad bila zapuštena i služila je za odlaganje otpada, kao i za kante za smeće. Vrtlarenje im je poslužilo kao odlična terapija nakon potresa, a kako je i sama Martina rekla, sađenjem vrta nisu imali nikakvu lošu namjeru, već su samo željeli uljepšati Zagreb koji je u tom trenutku izgledao poput grada duhova. 

Pogledajte stanje prije sadnje vrta; reakcije se ne stišavaju i pokrenuta je nova inicijativa

Nakon što je njihova inicijativa oduševila sve prolaznike i susjede, stigla je anonimna prijava kojom se traži očitovanje, kao i vraćanje kazete u prvotno stanje. Na Divi je objavljen članak o cijelom događaju i tad je krenula lavina komentara i reakcija, a pokrenuta je i gore spomenuta Facebook grupa pa su diljem Zagreba osvanuli mini-vrtovi koji uljepšavaju svakodnevicu i zagrebačke ulice. 

Sjećate li se vrta u centru Zagreba nastalog nakon potresa? Netko ih je prijavio i grad traži da ga uklone
Super inicijativa: Vlasnica slastičarnice Torte i to sa susjedom zasadila mini-vrt za ljepši centar Zagreba

U videu možete pogledati što je Martina Živković rekla o cijeloj situaciji:

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".