Muškaci bi u kućanskim poslovima što više trebali biti neovisni od žena

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, NLP praktičarka, bivša dugogodišnja novinarka, glasnogovornica i povremena pasionirana umjetnica. U ovoj se kolumni bavi muško-ženskim odnosima u zrelijoj dobi
Vidi originalni članak

Potvrđena činjenica govori da muškarci u prosjeku umiru gotovo do pet godina ranije nego žene. Činjenica je i da ponekad nisu niti sami svjesni koliko ne brinu o sebi ili zdravlju. Partnerice koje ne razumiju da i čvrsti muškarci trebaju pomoć žena tome očito ne pridaju dovoljno pažnje. A trebale bi. Jer nije sve crno-bijelo. 

Naime, dokazano je da se muškarci teže nose s promjenom svoje aktivne uloge. Često mirovinu dočekuju s bojazni da će izgubiti važnost što se i događa, ako su previše orijentirani na tuđe definicije važnosti ili društvene norme. Dok žene u mirovini češće počinju odlaziti na dodatne aktivnosti, muškarci se nerijetko povlače u sebe. Upravo tada partnerice moraju pomoći da i oni pronađu svoje nove interese. Uz pretpostavku da želite svoju srodnu dušu što duže uz sebe

Muškarci između ostalog i manje brinu o sebi. Što su stariji, očekuju više brige od svojih žena, a na drugoj strani one što su starije imaju manje volje za to. Tipičan začarani krug. Zato bi svaki muškarac i prije nego mu to bude nužno morao glede kućanskih poslova biti neovisan od žene. To će biti zlata vrijedno kad jednom zbog životnih prilika bude morao promijeniti navike. 

Iako izgleda jeftino populistički, žene doslovno mogu ubiti svojeg muškarca kuhajući mu godinama s ljutnjom u srcu. Ne kuhate li s dobrom namjerom činite loše za one koji tu hranu jedu. Onda je zaista bolje uzeti kruh i komad paradajza nego jesti nešto u čemu se nalaze negativne emocije. Zamislite ženu koja kuha ručak svaki dan i svaki dan razmišlja kako joj je to najgluplja i najbanalnija stvar u životu. I tako mjesecima i godinama. Nije čudo da muškarci na kraju riknu od nemogućnosti da sve to probave. 

I iako se čini da sam snažno stala na mušku stranu samo želim reći: Pazite na svoje muškarce, potaknite ih da rastu zajedno s vama i priuštite im pet godina života više. Isplati se ;)

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".