Vikendi, posebno oni hladni i zimski, rezervirani su za lijeno izležavanje u krevetu i ukusne doručke. Ako preferirate one slatke, danas donosimo super recept za muffine u zdravijoj verziji, a osim kao doručak, mogu poslužiti i kao desert ili snack između obroka. S nama ga je podijelila Sara Kostović s Instagram profila Healthy Corner by S, a mi ga donosimo u nastavku. Sara je koristila šumsko voće, ali umjesto njega možete nasjeckati voće po vlastitom izboru.
Sastojci
- 1 jaje
- 3 žlice pirovog bijelog brašna
- žlica eritrita
- pola banane
- cejlonski cimet, aroma vanilije ( količina po želji)
- pola žlice organskog kakaa
- jogurt (180 g)
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- šumsko voće (ili drugo sjeckano voće po izboru)
Priprema
Upalite pećnicu na 200 °C. Bananu izgnječite, a jaje pjenasto umutite s eritritom.
Dodajte bananu, jogurt te aromu vanilije i sve dobro ujedinite. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo, cimet i kakao te dodajte prvoj smjesi.
Sada dodajte voće po izboru, promiješajte te smjesom punite košarice za muffine do 3/4 iste.
Pecite ih na 200 °C 30 do 40 minuta (ovisi o jačini pećnice, a gotovi su kada čačkalica izađe suha).
Napravite preljev od jogurta i cimeta te uživajte!