Može li se izgledati poput fitness modela?

Nemojte se obeshrabriti u svom fitness cilju, ako je on smanjenje masnog tkiva, gledajući slike popularnih fitnessica koje imaju strukić, six pack na trbuhu i peticu u grudnjaku. One su posjetile estetskog kirurga i ugradile silikone.
Vidi originalni članak

Vitko, utegnuto, utrenirano tijelo danas je ono što su prije deset godina bile turbo mršavice – svjetski trend, stoga ne čudi da su časopisi i još više društvene mreže, preplavljeni slikama ljepotica impresivnih mišića, ali i oblina. I laičkom oku bit će jednostavno za zaključit kako to nije djelo majke prirode.

Naime, dok je pozadinu moguće povećati, jer se ipak radi o mišiću koji se napornim i upornim vježbanjem može povećati kao i svaki drugi mišić na tijelu, kada govorimo o grudima – njih nećete nabildati, štoviše, kako vam pada postotak masnog tkiva, smanjivat će vam se i broj košarica. Zašto? Zato što su ženske grudi isključivo masno tkivo. Genetika je ključna za to od kud ćete najprije gubiti masnoće, no ukoliko želite imati postotak masti ispod 25 posto, utoliko se pozdravite s oblinama.

Stoga, nemojte se obeshrabriti u svom fitness cilju, ako je on smanjenje masnog tkiva, gledajući slike popularnih fitnessica koje imaju strukić, six pack na trbuhu i peticu u grudnjaku. One su posjetile estetskog kirurga i ugradile silikone.

Dakako, kao što sam već rekao, vježbanjem se ne može utjecati na gubitak masnog tkiva s određenih zona na tijelu, taj je proces uvjetovan genetikom. Neki tako gube prvo masti s trubuha, drugi s bedara, treći s gornjeg dijela tijela. Postoje sretnice koje gube masti na željenim dijelovima, ali one su uistinu rijetke. Ono, rijeđe nego djetelina s četiri lista. Ostale su, svjesno, zbog želje za minimalnim body fatom odlučile žrtvovati obline, vodeći se u našem konzumerističkom svijetu, omiljenom – „što nemam - kupit ću“.

Da vas dodatno umirim, nitko od vas, osim ako baš ima ludu želju, ne treba izgledati poput fitness modela. Vi ne živite od tog posla, vi vježbate da biste se osjećale i izgledale bolje. A žena s 26 ili 28 posto tjelesne masti, ukoliko trenira, utoliko može izgledati senzacionalno bez usluga estetskog kirurga. Ne vjerujete mi? Pogledajte samo Monicu Belluci ili Sofiju Vergaru!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".