Modna bajka

Kako izgledaju bajke kroz vizuru dizajnera visoke mode? Odgovor na to zna Fashion Institut of Technology u New Yorku koji priprema posebnu izložbu u siječnju 2016., a sudjeluju i slavna dizajnerska imena.
Vidi originalni članak

Jeste li ikada zamislili kako bi izgledali glavni junaci poznatih bajki kada bi ih kostimirali slavni dizajneri?  Coleen Hill, kustosica muzeja na Fashion Institut of Technology u New Yorku, maštu je pretvorila u stvarnost, a u tome su joj pomogla velika dizajnerska imena. Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Prada i Tom Ford samo su neka od modnih kuća koja će sudjelovati u projektu na kojemu će od 5. siječnja do 16. travnja biti izloženo više od 80 odjevnih komada i modnih dodataka.

Četrnaest bajki podijeljeno je na četiri tematske cjeline kroz koje će se posjetitelji kretati počevši od dijela nazvanog Šuma, zatim kroz Dvorac, pa preko Mora do Paralelnih svjetova, a za bajkoviti dizajn interijera zadužena je arhitektica Kimberly Ackert. Svaka bajka ovisno o fabuli smještena je u određeni dio, pa je tako Crvenkapica smještena u Šumu, a u Paralelne svjetove Čarobnjak iz Oza čiji lik Dorothy u priči nosi magične cipelice,  dok su na izložbi to crvene cipele Christian Louboutin.  Magične, rekle bi mnoge žene. Izložba koju bismo voljeli posjetiti, a ukoliko se zateknete u New Yorku u tom periodu, nemojte propustiti  ovaj spektakl.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".