Fatalna privlačnost

FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković
Voditeljica Mirna Maras na malim ekranima gledateljima donosi sreću, a na našim je stranicama razotkrila svoju ljepotu i seksepil u punom sjaju i stavila ih u službu mode.
Vidi originalni članak

Simpatična Mirna Maras, javnosti je poznata kao TV-voditeljica, katkad i glumica, a u nekoliko su je navrata nazvali i najljepšom Hrvaticom. Bila je Bingo djevojka, vodila je vremensku prognozu na Novoj TV i uspješno glumila u humorističnom-glazbenom showu “Nad lipom”, a trenutno je ponovno možemo gledati na malim ekranima gdje je zbog majčinstva posljednjih godina nije prečesto bilo. Mirna se ponovno okrenula karijeri, a mi smo je upitali sjeća li se svojih profesionalnih početaka? Te kako je sve započelo?

- Da, za vrijeme studija sam počela raditi kao hostesa na raznim događanjima kako bih si osigurala dodatan džeparac, a 2004., kad je moja kolegica Renata Sopek odlazila iz TV Bingo showa i tražili su novu hostesu. Moja me agencija poslala na casting na kojem sam prošla i tako je sve počelo. Počela sam na pohađati govorne vježbe na Hrvatskoj televiziji i maštala kako ću se jednog dana okušati u ulozi voditeljice. Ubrzo je stigla ponuda s Nove TV, a nedavno sam se eto vratila na HTV na izvlačenje brojeva u igrama 6/45 i 7/39. Na pitanje što bi bila da je život nije odveo na najjači medij današnjice jednostavno kaže: - Čovjek nikad ne zna kud će ga put odvesti. Kao mala maštala sam da ću biti stjuardesa i to me držalo dosta dugo. Nakon toga sam željela biti doktorica... Eto, nijedan mi se dječji san nije ispunio. A što bih bila da nisam na televiziji, teško je reći... Možda ono što i jesam po zvanju, diplomirana ekonomistica.

Teret slave je svima dobro poznat, pa se tako ne mogu izbjeći i neugodne situacije koje vaš posao nosi. Kakva su vaša iskustva? - S medijima nisam nikada imala ni jednu neugodnu situaciju. Ono što  nekad možda malo smeta je što vas na ulici prepoznaju i prilaze vam kada možda i niste raspoloženi za razgovor. No, to su rijetke situacije, a i dio je ovog posla pa se čovjek s vremenom navikne na to. Mirnu koja je i mlada mama, mnogi znaju i zbog njezina drugog angažmana. Na vlastitom portalu objavljuje svoja razmišljanja, iskustva, savjete o najodgovornijem i najljepšem poslu, majčinstvu. Kao i svaka novopečena majka i voditeljica se susrela s nepoznatim izazovima kad je prije pet godina rodila sina. Kako se snašli u toj ulozi? - Majčinstvo je svakako promijenilo moj život, pa i neke poglede na njega... Kao i svaka mama bila sam prilično zbunjena i nesigurna. na početku. Dosta sam informacija tražila na internetu, kupovala i čitala masu knjiga kako bih se educirala. Tada se i rodila ideja za portal koji sada živi skoro dvije godine. Jako sam zadovoljna jer radim sa divnim ljudima i klijentima koji vjeruju u ovaj projekt. A prepoznat je i od strane čitateljica koje su vjerne portalu od prvog dana. A kako se snalazim? Kao i svaka mama vjerojatno, jedan dan lošije, drugi dan malo bolje. Teška je i odgovorna ta uloga, a dok nemamo djecu nismo ni svjesni koliko. No sve u svemu, mislim da mi dobro ide. Imam veliku pomoć obiju baka i Marija.

Voditeljica priznaje da bi htjela imati još jedno dijete, ali zadovoljna je i ovako kako jest. Bit će što bude, kaže. Zbog mnogo posla i obaveza u drugi su plan pali i Mirnini planovi za putovanja u kojima iskreno uživa. - Obožavam putovanja. Obožavam istraživati nove gradove i kulture. Putovanje čovjeka uistinu obogati, a mislim da čovjek u životu ima previše vremena te treba upoznati različite kulture. Putovala sam doista puno, a oduševili su me Kuba i New York. Sada rjeđe odlazim na put, nedostaju mi putovanja. No, možda je ovdje neki dostupniji hobi kojim se može posvetiti u slobodno vrijeme?
- Slobodnog je vremena sve manje, nažalost... a kada ga imam volim ga provoditi sa dragim ljudima. Uz ubrzani životnim ritam i brigu o potomstvu ženama često ne ostaje mnogo vremena za uređivanje. Nije rijetkost da odabiru ležernije odijevanje. Mirna je i sama potvrdila koliko je majčinstvo utjecalo na njezin stil. - Sigurno je da sam prije mnogo češće nosila štikle i privatno, ne samo zbog nekih evenata. I dalje ih volim, no danas ih ne nosim tako često kao prije - otkrila sam sve dobrobiti ravnih cipela. Modne trendove ne pratim slijepo; ako mi se nešto ne sviđa ili mi ne pristaje dobro, neću to kupiti samo zato jer je trenutačno in.

Ipak, priznaje da joj je uvijek nedostajalo hrabrosti za eksperimentiranje s modom. Odijevanje joj uvelike ovisi o raspoloženju, a češće se odlučuje za jednostavnije i sigurne kombinacije.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".