Napokon je počelo i najljepše razdoblje u godini, a za prvu adventsku nedjelju donosimo recept koji stvarno miriši na Božić. Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola s nama je podijelila recept za kolač koji je odličan uvod u božićno doba - riječ je o cinnamon roll blondies za kojeg Anamarija kaže kako je sjajan odabir kad poželite nešto stvarno slatko, a da miriše na božićno vrijeme i ušuška vas u zimski ugođaj.
Sastojci za tijesto
- 30 g maslaca
- 250 g glatkog brašna
- 350 g smeđeg šećera
- 110 g šećera
- 30 g cimeta mljevenog
- 2 cijela jaja i 1 žumanjak
- 1 žlica vanilije
- 6 g praška za pecivo
- prstohvat soli
Sastojci za preljev
- 100 g krem sira
- 40 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 1 žličica vanilije
Priprema
Otopiti maslac i ostaviti ga da se ohladi. U zdjeli pomiješati smeđi šećer i otopljeni maslac i dobro ga izraditi.
U tu smjesu dodavati jedno po jedno jaje, žumanjak i vaniliju, a između svakog dodavanja dobro umutiti. Pomiješati zajedno brašno, prašak za pecivo i jednu čajnu žličicu cimeta, prosijati pa dodati suhe sastojke mokrima uz lagano miješanje.
Dobiveno tijesto istresti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ravnomjerno rasporediti smjesu, pa na nju posuti mješavinu šećera i cimeta, te čačkalicom napravite zavijutke u smjesi.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu 30 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeni kolač preliti preljevom od krem sira sa sastojcima koje ste prethodno zamiješali.