Ministar Beroš zahvalio medicinskim sestrama: "Rade danonoćno, ne staju, na prvoj su crti..."

Ovogodišnji je Svjetski dan zdravlja posvećen medicinskim sestrama, a ministar Beroš čestitao im je i zahvalio na konferenciji za novinare i na Twitteru
Vidi originalni članak

Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja, a ove je godine on posvećen medicinskim sestrama. Na današnjoj konferenciji za novinare, ministar Vili Beroš osvrnuo se na Svjetski dan zdravlja te zahvalio medicinskom osoblju na trudu:

- Rade danonoćno, ne staju, na prvoj su crti i čine sve da bismo mi bili sigurniji. Zahvaljujemo za svaki dan, ali posebno danas, na Svjetski dan zdravlja moram opet reći: Hvala vam na požrtvovnosti, trudu i radu. Bravo!

HZJZ u priopćenju je rekao da medicinske sestre i primalje čine više od polovice radne snage u zdravstvu te pružaju usluge, od promocije i prevencije do liječenja, rehabilitacije i palijativne skrbi tijekom cijelog života, od rođena do smrti:

- U ovoj Međunarodnoj godini medicinskih sestara i primalja, Svjetski dan zdravlja 2020. godine ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na vitalnu ulogu koju one igraju u pružanju kvalitetne zdravstvene i socijalne skrbi pod sloganom “Podržite medicinske sestre i primalje”. Kampanja će se koristiti za pokretanje djelovanja i poticanje investiranja za jačanje kapaciteta medicinskih sestara i primalja. Ciljevi kampanje za Svjetski dan zdravlja jesu potaknuti u javnosti poštovanje za rad medicinskih sestara i primalja i ulogu koju igraju u pružanju zdravstvene i socijalne skrbi, povećati vidljivost i značaj medicinskih sestara i primalja unutar radne snage u zdravstvu, katalizirati podršku i ulaganja u medicinske sestre i primalje, stoji u propćenju HZJZ-a. 

Ministar Beroš pravi je hit na društvenim mrežama, a u videu pogledajte najbolje objave:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".