Maratonac i bivši onkološki bolesnik: 'Cilj mi je istrčati 7 maratona na 7 kontinenata i na putu sam da to ostvarim'

Kristijan Sindik, maratonac i bivši onkološki bolesnik, gost je novog Večernjakovog podcasta
Vidi originalni članak

Novi gost Večernjakovog podcasta kojeg možete pratiti na YouTube kanalu i Facebooku Večernjeg lista je Kristijan Sindik, maratonac koji je nedavno istrčao sedam maratona u sedam dana, sve kako bi pomogao Odjelu dječje onkologije KBC-a Split. Kristijan ima 25 godina i živi na relaciji Split-Tivat, a upravo su mu ti gradovi bili startna i ciljna pozicija tijekom sedam maratona. 

Kristijan je 2017. godine otkrio da boluje od metastatskog karcinoma testisa, istog tipa kao i poznatog biciklista Lancea Armstronga. Ipak, početni šok i nevjericu zamijenila je fokusiranost na rješavanje problema, a sve se odigrao u tjednu kad je održavan Split Maraton 2017. - u utorak je imao pregled, gdje mu je rečena dijagnoza, a u nedjelju je "dirigirao" Split Maraton iz kreveta. 

Tri tjedna nakon isrcpljujuće kemoterapije s kolegama trkačima otišao je na Svalbard u Norvešku, gdje je otrčao desetak kilometara, kako sam kaže, potpuno ćelav i zelen, no kad se vratio, dočekale su ga loše vijesti jer se na magnetskoj rezonanci ispostavilo da su stanice karcinoma i dalje prisutne. Uslijedili su operacija i oporavak, a iako još bez snage, organizirao je triatlon na Durmitoru i počeo se pripremati za njujorški maraton, kojeg je istrčao drugi put. 

S Kristijanom smo popričali o njegovim sportskim uspjesima, najzanimljivijim maratonima koje je trčao, kao i trkačkim planovima koje misli ostvariti, a što nam je sve otkrio, pogledajte u Večernjakovom podcastu:

Jadranka Sloković u još jednom izvrsnom izdanju: Sako poput njezinog savršen je odabir za proljeće pred nama
Oduševile su nas kombinacije divnih frendica: 'Ponekad se dogovaramo što ćemo odjenuti, da druga ne bi odskakala'
Franka nosi jednu od najcool jakni koje smo vidjeli na zagrebačkoj špici: 'Ne postoji nešto što ne bih odjenula'
Prekrasna studentica i model u najpopularnijim trapericama koje ovog proljeća možete odabrati

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".