Mame beba iz potresa: Ove su nam torte velika radost, život je pobijedio

Na inicijativu vlasnice slastičarnice Magnolia Jasmine Bagarić, odmah smo dogovorili da se torte, kao simbolični simbol slavlja i nade u bolje dane, pošalju trima bebama rođenima u potresu te liječnici Ivi Vuletić
Vidi originalni članak

Koronavirus, potres, strah, neizvjesnost, ali i rađanje novog života, sve se to te nedjelje 22. ožujka skupilo u jedno. Mnogima su upravo te tri bebe rođene u jutru kada je Zagreb zadesio najveći potres u posljednjih 140 godina, dale optimizam i snagu da moramo dalje.

Kako bismo im se zahvalili na tome, Večernji list i Diva su u suradnji s poznatom slastičarnicom Magnolia odmah djelovali i pokrenuli Akciju optimizam. 

Na inicijativu vlasnice Jasmine Bagarić, odmah smo dogovorili da se torte, kao simbolični simbol slavlja i nade u bolje dane, pošalju trima bebama rođenima u potresu te liječnici Ivi Vuletić, koja je bila jedna od prvih što su skrenuli pozornost na to zašto trebamo ostati doma, objavivši priču o onkološkim bolesnicima koji ne mogu dobiti pomoć zbog onih koji krše samoizolaciju. 

- Hvala vam na torti od srca, jako ste nas razveselili! Dan nakon što sam rodila Magdalenu i sinu je bio treći rođendan, ali smo slavlje odgodili zbog situacije s koronom, pa je ova torta taman došla njemu na radost - rekla je hrabra majka Ivana Plivelić, koja je Magdalenu rodila u Petrovoj. Trudovi su joj počeli taman prije potresa, tama su se spremili za odlazak u bolnicu. 

- Sjeli smo u auto, mislila sam pričekat ćemo no puknuo mi je vodenjak. Kad je počelo ozbiljno boljeti morali smo krenuti, a u Petrovoj prizor… Trudnice s bebama vani, djeca u inkubatoru na cesti. Brzo nam je prišla medicinska sestra, rekla da se samo smirimo, ostanemo u autu i da je najsigurnije trenutno da rodim u autu – rekla je Ivana, koja se dobro oporavlja i beba dobro napreduje. 

Lijepo napreduje i Pavle, koji se također rodio u potresu.

- Puno se zahvaljujemo Večernjem listu i Magnoliji, razveselili ste nas - rekla je Petra Jandrijević, koja je malenog Pavla rodila u Merkuru.

- Već sam bila u boksu rađaonice kad je počeo prvi potres. Sve se treslo, ljuljalo, nisam vjerovala što se događa, a ni babica koja je bila uz mene - rekla je Petra. Nakon drugog potresa, u 7.58h porodila se u bolnici Merkur i zahvaljuje liječnicima, svom osoblju na, prije svega, velikoj pribranosti  kojom su odradili svoj posao.

- U trudovima, kad je počeo potres, babica i ja smo se samo pogledale u šoku, i pitale jedna drugu da li je to zaista to pravi potres. Nisam mogla vjerovati - pa zar u ovakvom trenutku, još pored korone koja nas je snašla, moj dječak dolazi na svijet - rekla je Petra, inače psihologinja u OŠ Cvjetno naselje u Zagrebu.

Torta je oduševila i liječnicu Ivu Vuletić, koja je zahvalila na ovoj gesti te rekla kako su jedva čekali ručak da je "smažu" nakon toga. 

Slično je reagirala i Dijana Kos, koja je u potresu rodila djevojčicu Tesu. 

- Odlični ste! Torta je prekrasna. Od srca vam hvala na svemu - rekla je Dijana, koja je Tesu rodila u Petrovoj prošle nedjelje te je isti dan, kao i ostale žene koje su rodile tada, otpuštena kući jer se bolnica morala evakuirati.

Vlasnica Magnolije Jasmina Bagarić je rekla:

- Svim srcem bismo željeli čestitati hrabrim majkama i onima koji su u tome sudjelovali. Trenutno radimo s petinom kapaciteta. Prvu postavu zaposlenika koji rade na ukrašavanju nemamo, oni su na pričuvi. A u drugoj postavi su zaposlenici koje rade na pečenju, dakle na liniji. U redovnim okolnostima, oni su jedino promatrači ukrašavanja torti, no ne i danas! Sad su ih oni izradili! Kada su završili torte, njihovoj sreći nije bilo kraja - rekla je Jasmina te dodala kako je to još jedna potvrda da je snaga u čovjeku.

- Sve nedaće ovoga svijeta, viđamo itekako, no snaga čovjeka puno je veća od svih nevolja. Proći će ovaj period iskušenja - rekla je Jasmina. 

Zavirite u najljepši izlog u gradu: U omiljenu slastičarnicu Magnoliju stiglo je proljeće
Poslije potresa bojali ste se oprati kosu ili otuširati? Psihologinja otkriva pozadinu takvog stanja
Bread Club, popularna zagrebačka pekara, dijeli kruh svim pogođenima potresom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".