Da su najjednostavniji kolači ujedno i najukusniji, pokazuju linzeri, poslastica bez koje je blagdanski stol jednostavno nezamisliv. Vole ga i mali i veliki, a osim što je jako ukusan i neodoljivo podsjeća na Božić, njegova je priprema vrlo jednostavna, pa čak i zabavna pa u nju možete uključiti i najmlađe.
Recept za ovaj odličan kolač pronašli smo na profilu @zalogajcic_hr, gdje smo ovog predblagdanskog razdoblja "ukrali" već brojne ukusne ideje. Recept prenosimo u nastavku.
Sastojci
- 300g glatkog brašna
- 60g Dolcela gussnela
- 90g šećera u prahu
- 2 dolcela vanilin šećera
- 60 g oguljenih i mljevenih badema
- 200g na listiće narezanog maslaca
- 4 žumanjka
Priprema
- Umijesiti prhko tijesto od svih sastojaka i ostaviti ga u hladnjaku sat vremena .
- Potom tijesto tanko razvaljati i kalupom napraviti cvjetiće, zvjezdice i sl.
- Jedan dio raditi tako da jedan dio bude s rupicom u sredini
- Peći ih 10 minuta na limu prekrivenom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C
- Pečene cvjeticć s rupicom posuti mješavinom šećera u prahu.
- Preostale cvjetiće premazati marmeladom i poklopiti pošećerenim cvjetićima