Ljepota zaručničkog prstena

FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR
Svaka osoba ljepšeg spola čekajući svojeg princa na bijelom konju sanja o onom trenutku kada će reći „Da“, a što se krije u kutijici koju princ drži dobra je lutrija. U današnjem članku donosimo vam slike jednih od najljepših zaručničkih prstena na svijetu kojeg će svaka žena poželjeti vidjeti na svojoj ruci. Dajte si oduška i pogledajte našu galeriju slika koja će vas raspametiti, a mi ćemo vas uvesti u priču o prstenu snova.
Vidi originalni članak

Tradicija zaručničkog prstena potječe iz starog Rima, gdje su 2800 godina prije Krista, Rimljani nakon smrti bili spaljeni i kremirani zajedno sa prstenom na ruci. Napravljen od srebra ili zlata krasio je srednji prst koji je, prema njihovim vjerovanjima, povezan direktno sa srcem venom amoris. I dok je povijest radila svoje, a načini prosidbe postali sve poznatiji nama, otkriće dijamanta 1867. samo je pripomoglo. Tako je i jedna od najvećih kuća dijamanta ikada, devetnaest godina, nakon otkrića dijamanta počela prodavati prstene u poznatim plavim kutijicama. Tiffany and Co. danas broji preko 11 000 zaposlenih, te ima dućane po cijelom svijetu. Koliko smo slabi na dijamante dokazuju i poznate zvijezde čija vrijednost zaručničkih prstena doseže vrtoglave brojke. 18 karatni prsten princeze Diane kojim je princ William zaprosio Kate Middleton doseže čak cijenu od 137,200 miliona dolara. Princ Monaka zaprosio je svoju dragu Grace Kelly Cartierovim prstenom vrijednim 4,06 miliona dolara. I dok zvijezde znaju što je luksuz, mi smrtnici možemo samo sanjati o tome. No, sve dok imamo nekog kraj sebe tko nas voli, svi ti dijamanti mogu pričekati. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".